Ισραήλ: Παλαιστίνιοι κρατούμενοι δραπέτευσαν μέσω σήραγγας | Video

ισραήλ-παλαιστίνιοι-κρατούμενοι-δρα-1278111

Έξι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι φέρονται να χρησιμοποίησαν σήραγγα για να αποδράσουν από ισραηλινή φυλακή

Οι ισραηλινές αρχές καταδιώκουν έξι Παλαιστίνιους μαχητές που δραπέτευσαν από φυλακή στο Ισραήλ, προφανώς μέσω σήραγγας, κάποια στιγμή νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Οι άνδρες δραπέτευσαν από τη φυλακή Gilboa, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Θάλασσας της Γαλιλαίας στο Ισραήλ και της πόλης Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Μια εικόνα της εισόδου μιας σήραγγας που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι για να αποδράσουν έχει κοινοποιηθεί ευρέως στα παλαιστινιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι άνδρες χρησιμοποίησαν μια σήραγγα για να βγουν έξω, αλλά η αστυνομία δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμη.

Ο Zakaria Zubeidi, διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας του παλαιστινιακού πολιτικού κόμματος Φατάχ, είναι ένας από τους δραπέτες, σύμφωνα με μια παλαιστινιακή ομάδα υποστήριξης κρατουμένων. Οι άλλοι πέντε φέρονται να είναι όλοι μέλη της μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Η Ισλαμική Τζιχάντ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η απόδραση από τη φυλακή ήταν μια «σημαντική ηρωική πράξη» και ένα «σοβαρό χαστούκι στον ισραηλινό στρατό και σε ολόκληρο το σύστημα στο Ισραήλ».

Η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών συμμετέχουν σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για να προσπαθήσουν να βρουν τους άνδρες. Στο κυνήγι χρησιμοποιούνται επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα, δήλωσε η αστυνομία.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook