Ισπανία -κορονοϊός: Ξανά σε lockdown τουλάχιστον 200.000 κάτοικοι περιοχής στην Καταλονία

ισπανία-κορονοϊός-ξανά-σε-lockdown-τουλάχισ-1069661

Σε τοπικό lockdown μιας περιοχής κοντά στην πόλη της Λέριδας, με περίπου 200.000 κατοίκους, προχωρά η Καταλονία της Ισπανίας, μετά από αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την ώρα που έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ισπανία και μάλιστα, η χώρα έχει αρχίσει να δέχεται ξανά ξένους τουρίστες από 12 χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είχε ήδη ανοίξει τα σύνορά της σε επισκέπτες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας από τις 21 Ιουνίου.

«Αποφασίσαμε να περιορίσουμε την ζώνη της del Segria μετά από στοιχεία που επιβεβαιώνουν την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού» δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας, Κουίμ Τόρα, σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως κανείς δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει ή να εξέλθει από την περιοχή. Η υπουργός Υγείας της περιοχής, Άλμπα Βέργες δήλωσε πως απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

Η Ισπανία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού με 28.385 θανάτους, τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό μετά την Βρετανία, την Ιταλία και την Γαλλία. Χθες καταγράφηκαν 17 θάνατοι από τον κορονοϊό εντός 24 ωρών, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τις 19 Ιουνίου. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 250.545 σε μια χώρα 47 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: iefimerida.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook