Ισπανία: Φάρσα για βόμβα σε αεροπλάνο – Απογειώθηκαν δύο μαχητικά που το συνόδεψαν μέχρι το αεροδρόμιο

ισπανία-φάρσα-για-βόμβα-σε-αεροπλάνο-1479468

Δείτε το βίντεο που το μαχητικό αεροπλάνο δίνει σήμα στον πιλότο του Airbus A320 να το ακολουθήσει μετά την απειλή για βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα.

Συναγερμός σήμανε στις ισπανικές αρχές αφού ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Μινόρκα ειδοποιήθηκε για απειλή βόμβας σε αεροπλάνο που ταξίδευε από το Λονδίνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail ένας 18χρονος τουρίστας φαίνεται πως ανάρτησε σχετικό μήνυμα σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθούν αμέσως δύο ισπανικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συνόδεψαν το αεροσκάφος της Easyjet, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Λονδίνο – Μινόρκα. Στη συνέχεια το οδήγησαν σε ένα σημείο μακριά από τον κεντρικό τερματικό σταθμό και άλλα αεροσκάφη.

Βίντεο χρήστη του Twitter δείχνει τη στιγμή που το μαχητικό αεροπλάνο ζητά, με την κίνησή του να κουνήσει τα φτερά του, από τον πιλότο του Airbus A320 να το ακολουθήσει.

 

Εκπρόσωπος της Πολιτικής Φρουράς επιβεβαίωσε σήμερα το γεγονός: «Η Πολιτική Φρουρά συνέλαβε έναν 18χρονο Βρετανό υπήκοο ως φερόμενο ως συντάκτη μηνύματος για έγκλημα δημόσιας αταξίας στο Μαχόν στη Μενόρκα. Χθες ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο Menorca ειδοποιήθηκε για απειλή βόμβας σε αεροπλάνο που κατευθυνόταν από το Λονδίνο προς την πρωτεύουσα του νησιού Mahon, το οποίο ήταν ακόμα στον αέρα και πλησίαζε στο αεροδρόμιο. Η απειλή λέγεται ότι στάλθηκε σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, μεταφέρθηκε σε μια περιοχή μακριά από τον κεντρικό τερματικό σταθμό και άλλα αεροσκάφη. Η Πολιτική Φρουρά οργάνωσε μια ειδική επιχείρηση που περιελάμβανε την κινητοποίηση ειδικών εξουδετέρωσης βομβών, καθώς και σκύλων ανιχνευτών και άλλων αξιωματικών που δημιούργησαν μια ασφαλή περίμετρο γύρω από το αεροπλάνο. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και τηρήθηκε το πρωτόκολλο έως ότου η αστυνομία μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ψευδή απειλή για βόμβα και ο υπεύθυνος αναγνωρίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με άλλους πέντε συνοδούς ως μάρτυρες. Μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση».

Δεν έγινε αμέσως σαφές σήμερα εάν ο 18χρονος έχει ήδη εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή και για το πού βρίσκεται τώρα. Η Daily Mail αναφέρει ότι πιθανότατα θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό αποζημίωσης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης και της πτήσης του μαχητικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες κρατήθηκαν στην άσφαλτο για τέσσερις ώρες, ενώ το αεροπλάνο ελεγχόταν.

Ένας εκπρόσωπος της EasyJet είπε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν έκτοτε, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια και η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της EasyJet και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επιβάτες για την κατανόησή τους».

Το αεροπλάνο φέρεται να προσγειώθηκε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση στις 4.45 μ.μ τοπική ώρα χθες. Αυτό είχε, επίσης, σαν αποτέλεσμα να αναχωρήσει με δυόμισι ώρες καθυστέρηση ένα αεροπλάνο της Ryan Air για το Λονδίνο.

Πηγή:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook