Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Φλώρινα – Έγινε αισθητός μέχρι τη Λάρισα

ισχυρός-σεισμός-54-ρίχτερ-στη-φλώρινα-1347522

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 2 χιλιόμετρα  δυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων. Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ήταν ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κλήσεις στην Πυροσβεστική ούτε αναφορές για ζημιές, κάτι που επιβεβαιώνει και η τοπική αστυνομία.

Οι κάτοικοι έχουν βγει έξω απ’ τα σπίτια τους και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό ενώ έγινε αντιληπτός ακόμη και μέχρι τη Λάρισα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη στα Σκόπια, Βουλγαρία και Αλβανία.

Μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά καταγράφηκαν άλλες πέντε σεισμικές δονήσεις, 3,5 Ρίχτερ 19 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, 4,1 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και 2,9  σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

«Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας. Οι σεισμολόγοι περιμένουν πώς θα εξελιχθεί η σεισμική δραστηριότητα. Όπως διευκρίνισε, η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι τακτικής σεισμικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook