Ισχυροί νοτιάδες και αφρικανική σκόνη στην Κρήτη – Πότε θα υποχωρήσουν

Υψηλές θερμοκρασίες και αρκετά ισχυροί νότιοι άνεμοι επικρατούν σήμερα στην Κρήτη. Οι νότιοι αυτοί άνεμοι θα ενισχυθούν περισσότερο σε βόρειες περιοχές της Κρήτης, σε ανατολικά και δυτικά τμήματα του Ν. Χανίων, στο Ν. Ρεθύμνου (όπου πιθανά θα σημειωθούν και οι μέγιστες εντάσεις), στο Ν. Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η ενίσχυση των ανέμων ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα κορυφωθεί πολύ γρήγορα με εντάσεις που θα φθάνουν στα 6 – 7 Μποφώρ και με μέγιστες ριπές που θα ξεπεράσουν τα 8 Μποφώρ.

Στο διάστημα που θα πνέουν οι ενισχυμένοι νοτιάδες η θερμοκρασία στα βόρεια του νησιού θα ξεπεράσει και τους 34⁰C και στην συνέχεια με την αλλαγή των ανέμων από δυτικές διευθύνσεις θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι θερμοκρασίες στα νότια τμήματα του νησιού θα παραμείνουν χαμηλότερες στους 28 – 30⁰C.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο, πρωινές και μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, η ένταση των νοτίων ανέμων στις βόρειες παραλιακές περιοχές του νησιού θα φτάσουν τοπικά τα 7 Μποφόρ, ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Ισχυροί νοτιάδες έπληξαν από το πρωί τα Χανιά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την περιοχή μας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ