Ισχυρό μήνυμα Ελλάδας-Γαλλίας στην Ανατoλική Μεσόγειο

Τα πλοία του Γαλλικού και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πλέουν μαζί και στέλνουν ισχυρά μηνύματα προς την Τουρκία στη Μεσόγειο, ενισχύοντας τη διαλειτουργικότητα τους.

Όπως έγινε γνωστό από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η ναυτική δύναμη (GAN) του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle συνοδεύτηκε από την ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ. Κατά τη διάρκεια της συνοδείας, ο Υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της ναυτικής δύναμης (GAN) του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, επισκέφθηκε τη φρεγάτα ΨΑΡΑ και συνάντησε το πλήρωμα.

Από τον απόπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles-de-Gaulle και έως τις 28 Ιανουαρίου, το γαλλικό σκάφος συνοδευόταν από την ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Macron και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και κοινές ναυτικές και χερσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ