Ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει Ινδία και Πακιστάν – Θερμοκρασίες εδάφους άνω των 60 °C

ισχυρό-κύμα-καύσωνα-πλήττει-ινδία-και-375548

Ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει τις περιοχές της Ινδίας και του Πακιστάν, όπως ενημερώνει ο Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με το climatebook.gr, δεύτερο ισχυρότατο κύμα καύσωνα πλήττει και αναμένεται να πλήξει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις επόμενες ημέρες περιοχές της Ινδίας και του Πακιστάν.

Την Κυριακή 8 Μαΐου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες αέρα πάνω από 48 °C σε περιοχές του Πακιστάν και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις Sibbi & Jacobabad. Στην Ινδία και στην πόλη Barmer καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία 46.3 °C, με την ελάχιστη θερμοκρασία να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 32 °C στην ίδια περιοχή.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται η θερμοκρασία εδάφους (LST – Land Surface Temperature), την Κυριακή 8 Μαΐου στην περιοχή του Πακιστάν (και τμήμα της Ινδίας) από δεδομένα που ελήφθησαν από τον δορυφόρο Sentinel-3 και επεξεργάστηκαν από το Climatebook. Όπως, παρατηρείται, η θερμοκρασία εδάφους ξεπέρασε και πάλι τους 60 °C σε αρκετά τμήματα του Πακιστάν και της Ινδίας!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook