Ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Μαδρίτης – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

ισχυρή-έκρηξη-σε-διαμέρισμα-στο-κέντρ-1438877

Έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα στη Μαδρίτη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες και πως οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες.

Οι πυροσβέστες έχουν απεγκλωβίσει 5 άτομα και η δημοτική αστυνομία χρησιμοποιεί drones καθώς πρόκειται για έκρηξη στον τελευταίο όροφο της τετραώροφης πολυκατοικίας.

 

Σύμφωνα με την El Mundo, τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η κατάστασή θεωρείται σοβαρή καθώς εκτιμάται ότι εκτοξεύτηκαν σε μια εσωτερική αυλή από την έκρηξη. Επιπλέον, οι Πυροσβέστες αναζητούν εγκλωβισμένους που ενδέχεται να βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

 

Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα αίτια του συμβάντος που σημειώθηκε γύρω στη 13.00, αν και οι πρώτες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, κάνουν λόγο για διαρροή αερίου ή έκρηξη λέβητα.

Οι Πυροσβέστες, αφού ανέλυσαν την κατάσταση του κτιρίου, τόνισαν ότι υφίσταται δομικές ζημιές και εξακολουθούν να προσπαθούν να απομακρύνουν τα μπάζα που έχουν εκτοξευθεί από την πρόσοψη του κτιρίου.

Επίσης, στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί από την Εθνική Αστυνομία, έχουν φτάσει επίσης ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα, και ο εκπρόσωπος για την Ασφάλεια και τις Έκτακτες καταστάσεις, Inmaculada Sanz.

«Είναι μια περιοχή που πρέπει να αποφευχθεί σήμερα το απόγευμα , ειδικά μεταξύ των περιοχών Conde de Peñalver και Príncipe de Vergara», διαβεβαίωσε ο δημοτικός σύμβουλος που εκτοπίστηκε στη γειτονιά Goya, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από εκατό δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται για να επιβεβαιώσουν τα αίτια της έκρηξης.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook