Ήρθαν στο τσακίρ κέφι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Οι προπόσεις, τα… ελληνικά και οι προτροπές για… «άσπρο πάτο»

ήρθαν-στο-τσακίρ-κέφι-στο-στέιτ-ντιπάρ-979581

Σε αποθέωση της Ελλάδας εκτυλίχθηκε η δεξίωση που παρέθεσε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, παρουσία και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Benjamin Franklin, στον τελευταίο όροφο του State Department παρουσία 300 προσκεκλημένων, με τον Μάικ Πομπέο, μετά και την πρόποση που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να… παρακαλεί να μη γίνουν άλλες «γιατί έχω ακόμη πολλή δουλειά».

Με γραβάτα στα ελληνικά χρώματα, ο Μάικ Πομπέο είχε μόνο αποθεωτικά λόγια για την Ελλάδα, θυμήθηκε το ταξίδι του στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, την επίσκεψή του στην Ακρόπολη και στο Σταύρος Νιάρχος, μίλησε ακόμη και για τα πιάτα που σπάνε οι Έλληνες και όταν ήρθε η στιγμή της πρόποσης δεν ξέχασε να πει… «γεια μας». Και έσκασε στα γέλια, όπως και όλοι, όταν κάποιος από τους προσκεκλημένους του, του φώναζε από… «όπα» μέχρι «άσπρο πάτο».

Κάτι ανάλογο έγινε και όταν την πρόποση έκανε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Κι εκείνος θυμήθηκε ένα ταξίδι που είχε κάνει την Ελλάδα, πριν γίνει αντιπρόεδρος, και στη δική του πρόποση ευχήθηκε με… «γειά μας». Όταν δε έφτασαν οι δίσκοι με τα ποτά, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μάλλον… δυσκολεύτηκε να αποφασίσει ποιο από τα δυο ποτήρια θα επέλεγε. «Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό», είπε γελώντας, την ώρα που ο Μάικ Πομπέο βρέθηκε με… δυο ποτήρια στα χέρια.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook