Ήρθαν για να μείνουν τα μέτρα στη μετακίνηση εκτός νομού – Τέλος στα δωρεάν test

ήρθαν-για-να-μείνουν-τα-μέτρα-στη-μετακ-1266069

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα τα νέα μέτρα και όπως φαίνεται οριστική θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για πρόσβαση σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης μόνο των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού ενώ κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει για όλους η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους για όλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Alpha τα μέτρα δεν θα περιοριστούν εκεί, αλλά θα περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις στην τσέπη όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Οι επιβαρύνσεις μπορεί να φτάνουν και τα 40 ευρώ την εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει μια σημαντική μείωση μισθού για ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, τα self test θα σταματήσουν να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι επομένως θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίως τα απαραίτητα τεστ αυτοδιάγνωσης για την Covid-19 με δική τους επιβάρυνσή. Τα τεστ θα πρέπει να είναι είτε μοριακά είτε rapid και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα ενώ η τιμή τους θα είναι προκαθορισμένη.

Οι μαθητές θα παίρνουν δωρεάν τα self test

Παράλληλα οι περιορισμοί στα ταξίδια και τη μετακίνηση εκτός νομού που υφίστανται όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τον χειμώνα. Δηλαδή σε πλοία και αεροπλάνα η επιβίβαση θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή διαφορετικά με τα απαραίτητα τεστ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook