«Ironman» δύο Ουκρανοί στρατιώτες – Έβαλαν βιονικά χέρια μετά τον ακρωτηριασμό τους

ironman-δύο-ουκρανοί-στρατιώτες-έβαλαν-β-1612198

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες, ο Andrii Gidzun και ο Vitalii Ivashchuk είναι από τους πρώτους στους οποίους τοποθετήθηκαν βιονικά χέρια, γνωστά ως «Hero Arms».

Οι δύο στρατιώτες υπέστησαν τραύματα στα χέρια τους από εκρήξεις ναρκών, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία που συνεχίζει να μαίνεται.

«Λοιπόν, είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Χαίρομαι που έχω μια τέτοια ευκαιρία να αποκτήσω ένα τόσο λειτουργικό προσθετικό», δήλωσαν οι ίδιοι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Eίναι από τους πρώτους Ουκρανούς στρατιώτες στους οποίους τοποθετήθηκαν τα προσθετικά υψηλής τεχνολογίας, τα οποία ονομάζονται «Hero Arms».

Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας Open Bionics, η οποία αναπτύσσει τα 3D προσθετικά, έστειλε μια ομάδα τεχνικών στο Μόναχο της Γερμανίας για να ξεκινήσει την τοποθέτηση των βιονικών χεριών.

«Έχουμε συνεργαστεί με την Superhumans Ukraine, μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει φροντίδα και αποκατάσταση σε άτομα που έχουν χάσει άκρα ή έχουν τραυματιστεί ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία», αναφέρει ο Joel Gibbard, συνιδρυτής και CEO του Open Bionics.

«Αυτό είναι ένα Hero Arm και μερικά από τα πράγματα που είναι μοναδικά σχετικά με αυτό το προϊόν είναι το γεγονός ότι είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, έτσι ώστε κάθε ένα να είναι κατασκευασμένο κατά παραγγελία, για να ταιριάζει στο άτομο. Είναι κατασκευασμένο με εκτύπωση 3D και έχει δύο μυοηλεκτρικούς αισθητήρες μέσα. Το άτομο που το φοράει θα συσπά τους μύες του, θα σκέφτεται να κάνει αυτού του είδους τις κινήσεις και μετά μεταφράζεται σε παρόμοιες κινήσεις στο βιονικό χέρι».

Σύμφωνα με τις μελέτες, η Ουκρανία είναι αυτή τη στιγμή η περιοχή με τις περισσότερες νάρκες στον κόσμο, μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Superhumans, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας και της Πρώτης Κυρίας Ολένα Ζελένσκα, έχει δημιουργήσει ένα νοσοκομείο στο Λβιβ, που θα βοηθά πολίτες και στρατιώτες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο με επίκεντρο την παροχή προσθετικών σε ακρωτηριασμένους, την αποκατάσταση και την παροχή συμβουλών.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook