Ιράν: Ξεσπά ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά Αμινί -«Όλα είναι ψέματα – Δεν έχω ιδέα τι της έκαναν»

ιράν-ξεσπά-ο-πατέρας-της-22χρονης-μαχσά-1530775

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων (δείτε εδώ).

Ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία πέθανε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της, ξεσπά και κατηγορεί τις αρχές του Ιράν ότι λένε ψέματα για τις συνθήκες θανάτου της κόρης του.

Μιλώντας στο BBC Persia, ο πατέρας της Μαχσά Αμινί ανέφερε ότι οι γιατροί δεν του επέτρεψαν να δει την κόρη του μετά τον θάνατό της. «Λένε ψέματα. Λένε ψέματα. Όλα είναι ψέματα… όσο κι αν παρακάλεσα, δεν με άφησαν να δω την κόρη μου» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι η κόρη του είχε μώλωπες στα πόδια με το σώμα της εκτός από το κεφάλι να είναι τυλιγμένο με σεντόνι.

«Δεν έχω ιδέα τι της έκαναν», συμπλήρωσε. Επίσης ανέφερε ότι όταν πήγε στον ιατροδικαστή, ένας γιατρός του είπε: «Θα γράψω ό,τι θέλω (στην έκθεση) και δεν έχει καμία σχέση με εσένα».

Σημειώνεται πως Ιρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι μετά τη σύλληψή της, η 22χρονη υπέστη «καρδιακή προσβολή», έπεσε σε κώμα και πέθανε. Σύμφωνα με το ιρανικό μέσο ενημέρωσης Emtedad news, οι συγγενείς της Μαχσά Αμινί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ιστορικό καρδιακής πάθησης στην οικογένεια.

Ιράν: 31 οι νεκροί στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία στην Τεχεράνη, ανέφερε σήμερα η ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο.

«Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να αγωνιστεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά του και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του (…) και η κυβέρνηση απαντά σε αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις με σφαίρες», κατήγγειλε ο διευθυντής της ΜΚΟ Μαχμούντ Αμίρι-Μόγκανταμ σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από έξι ημέρες διαδηλώσεων.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook