Ιράν: Το κράτος θα τιμωρεί τις γυναίκες που παραβιάζουν τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα

ιράν-το-κράτος-θα-τιμωρεί-τις-γυναίκες-1643134

Με τις γυναίκες που παραβιάζουν τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα του Ιράν τα βάζει ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας του Ιράν, ο Γολάμχοσεΐν Μοχσένι Εζεΐ, ο οποίος τη Δευτέρα (6/3) ανακοίνωσε ότι με τη «βούλα» του κράτους θα τιμωρούνται.

Ο Γολάμχοσεΐν Μοχσένι Εζεΐ, σύμφωνα με το το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επαναδιατύπωσε τον σχετικό νόμο έπειτα από μήνες ταραχών και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που αντιμετωπίσθηκαν με αιματηρή καταστολή από το καθεστώς της Τεχεράνης.

«Η αφαίρεση του χιτζάμπ ισοδυναμεί με επίδειξη εχθρικής στάσης προς την Ισλαμική Δημοκρατία και τις αξίες της. Οι άνθρωποι που επιδίδονται σε αυτήν την αντικανονική ενέργεια θα τιμωρούνται» είπε ο ιρανός ανώτατος αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με την βοήθεια της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας, οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους που συνεργάζονται με τον εχθρό και διαπράττουν το αμάρτημα που πλήττει την δημόσια τάξη» συμπλήρωσε.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο θάνατος της Μάχσα Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση του ισλαμικού ενδυματολογικού κώδικα πυροδότησε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρο το Ιράν, τις σφοδρότερες που έχει αντιμετωπίσει το καθεστώς της Τεχεράνης από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του 1979.

Η σφοδρή καταστολή που εφάρμοσαν οι ιρανικές αρχές έχει καταπνίξει το κίνημα διαμαρτυρίας τις τελευταίες εβδομάδες.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook