Ιράν: Νεκρή 15χρονη μαθήτρια – Αναφορές για ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις ασφαλείας

ιράν-νεκρή-15χρονη-μαθήτρια-αναφορές-1547704

Ένα 15χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στο βορειοδυτικό Ιράν την περασμένη εβδομάδα, αφού ξυλοκοπήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σχολείο της, μεταδίδει το BBC.

Η Άσρα Παναχί ήταν μεταξύ των πολλών μαθητών που τραυματίστηκαν στο επεισόδιο στο Αρνταμπίλ, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συνδικάτων Διδασκόντων.

Τα παιδιά δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας, όταν αρνήθηκαν να τραγουδήσουν έναν ύμνο που επαινούσε τον ανώτατο ηγέτη, συνεχίζει η δήλωση.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι απέρριψαν το δημοσίευμα και η κρατική τηλεόραση μετέδοσε ότι η Άσρα… είχε πρόβλημα με την καρδιά της.

Αυτή είναι η δολοφονημένη Άσρα Παναχί

Ένας αριθμός έφηβων κοριτσιών αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν από τότε που οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις «σάρωσαν» το Ιράν πριν από έναν μήνα. Ακτιβιστές και συγγενείς έχουν κατηγορήσει τις δυνάμεις ασφαλείας για τον θάνατό τους – κάτι που διαψεύδουν οι αρχές.

Όλα ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της Mahsa Amini, μιας 22χρονης γυναίκας που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη στις 13 Σεπτεμβρίου για φερόμενη παραβίαση των αυστηρών κανόνων του Ιράν, που απαιτούσαν από τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με χιτζάμπ.

Πριν από δύο εβδομάδες, μαθήτριες άρχισαν να διαδηλώνουν σε τάξεις, παιδικές χαρές και στους δρόμους, σε μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση υποστήριξης στις διαδηλώσεις που ηγούνται οι γυναίκες κατά του νόμου για το χιτζάμπ και του κληρικού κατεστημένου.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο τους δείχνουν να κουνούν τη μαντίλα τους στον αέρα, να αντιμετωπίζουν άνδρες αξιωματούχους και να φωνάζουν συνθήματα όπως «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία» και «Θάνατος στον δικτάτορα» – μια αναφορά στον Ανώτατο Ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έναν σιίτη κληρικό. που έχει τον τελευταίο λόγο για όλα τα κρατικά ζητήματα. Μερικοί έχουν επίσης κινηματογραφηθεί να σκίζουν φωτογραφίες του αγιατολάχ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook