Ιράν: Γυναίκες δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτι και συνελήφθησαν γιατί δεν κάλυπταν τα μαλλιά τους

ιράν-γυναίκες-δέχθηκαν-επίθεση-με-για-1662680

Ένας άνδρας επιτέθηκε φραστικά σε δύο γυναίκες στο Ιράν οι οποίες δεν κάλυπταν τα μαλλιά τους με μαντίλα και μάλιστα στη συνέχεια τους πέταξε γιαούρτι. Ωστόσο, το μαρτύριο των δύο γυναικών δεν σταμάτησε εδώ αφού και οι δύο συνελήφθησαν…

Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες, μία μάνα με την έφηβη κόρη της, επισκέφτηκαν ένα τοπικό κατάστημα στο Ιράν. Εκεί ένας άνδρας μπήκε στο μαγαζί και άρχισε να τους επιτίθεται φραστικά. Δε σταμάτησε όμως εκεί… ο άνδρας πήρε ένα γιαούρτι και το πέταξε στις έντρομες γυναίκες.

Στη συνέχεια ο καταστηματάρχης κινείται εναντίον του άνδρα και προσπαθεί να τον βγάλει έξω από το μαγαζί του.

Το βίντεο της επίθεσης:

Ωστόσο, σύμφωνα με την Telegraph μετά την επίθεση συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες, καθώς στο Ιράν δεν επιτρέπεται οι γυναίκες να δείχνουν δημόσια τα μαλλιά τους.

Ο ιδιοκτήτης δέχτηκε συστάσεις για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το νόμο, ενώ τέλος συνελήφθη και ο δράστης για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Σημειώνεται πως στη χώρα οι Ιρανές ζητούν να σταματήσει η μαντίλα να είναι υποχρεωτική. Μετά τον θάνατο της Mahsa Amini, μιας 22χρονης γυναίκας, η οποία πέθανε σε κέντρο κράτησης της αστυνομίας, καθώς είχε συλληφθεί γιατί δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα, η οργή στη χώρα είναι διάχυτη.

Γυναίκες και άνδρες διαδηλώνουν επί μήνες στους δρόμους, ενώ χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τον Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των διαδηλωτών που έχουν σκοτωθεί κατά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων ή στα χέρια της αστυνομίας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook