Ιράν: Εκτέλεσαν 3 γυναίκες σε μια μέρα – Ανάμεσά τους κορίτσι που είχε υποχρεωθεί σε γάμο

ιράν-εκτέλεσαν-3-γυναίκες-σε-μια-μέρα-1495596

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τρεις γυναίκες την Τετάρτη (29/7) για τη δολοφονία των συζύγων τους, σύμφωνα με οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ιράν.

Οι γυναίκες αυτές ήταν μεταξύ των 32 ανθρώπων που εκτελέστηκαν μόνο την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές εκτέλεσαν διπλάσιο αριθμό ανθρώπων μέχρι στιγμής φέτος συγκριτικά με πέρυσι.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι το Ιράν εκτελεί επίσης περισσότερες γυναίκες από οποιαδήποτε άλλη χώρα, η πλειονότητα των οποίων θεωρείται ότι έχουν κριθεί ένοχες για τη δολοφονία των συζύγων τους, σύμφωνα με το BBC.

Την Τετάρτη, η Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν ανέφερε ότι η πρώην νύφη Soheila Abadi απαγχονίστηκε στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της αφού τον παντρεύτηκε πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών.

Το δικαστήριο φέρεται να είπε ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν «οικογενειακές διαφορές».

Δύο άλλες γυναίκες που εκτελέστηκαν την Τετάρτη είχαν επίσης καταδικαστεί για τη δολοφονία των συζύγων τους, ανέφερε η ομάδα.

Ακτιβιστές λένε ότι πολλές από τις υποθέσεις αφορούν κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, αλλά ότι τα ιρανικά δικαστήρια συχνά δεν τις λαμβάνουν υπόψη.

Ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εκτελέσεων δεν είναι διαθέσιμα, καθώς οι ιρανικές αρχές δεν ανακοινώνουν επίσημα κάθε περίπτωση στην οποία έχει επιβληθεί η θανατική ποινή.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook