Ηράκλειο | Απολογία εξπρές του 20χρονου που προφυλακίστηκε | Τι είπε η μητέρα

ηράκλειο-απολογία-εξπρές-του-20χρονου-958390

Στο δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκε υπο πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας νωρίς το πρωί ο 20χρονος Ολλανδός ο οποίος μαχαίρωσε 20 φορές 11χρονο Ρώσο στον Ανισαρά. Εκεί απολογήθηκε πριν τις στις 12:00, με τα βλέμματα όλης της Ελλάδας στραμμένα πάνω του καθώς η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ωστόσο επρόκετιο για διαδικασία εξπρες που διήρκησε λίγα μόλις λεπτά, για να αποφασιστεί στη συνέχεια η προφυλάκιση του Ολλανδού.  Στην Κρήτη βρίσκονται  δυο ρωσικά τηλεοπτικά συνεργεία και ένα από τη Ολλανδία αφού η υπόθεση έχει συγκλονίσει και τις δυο αυτές χώρες.

Στο πλευρό του 20χρονου στην Κρήτη βρίσκονται μέλη της οικογένειας του. Η μητέρα του η οποία διαμήνυε πως ο 20χρονος είναι αυτιστικός και δεν είναι ευρύτερα σε θέση να απολογηθεί καθώς δεν είχε συναίσθηση των πράξεων του και η αδερφή του (στη φωτογραφία) η οποία εξ αρχής δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως ο αδερφός μαχαίρωσε το παιδί.. Η μητέρα του 20χρονου μάλιστα κατέθεσε το πρωί.

Τι κατέθεσε η μητέρα του 20χρονου

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η μητέρα επανέλαβε ότι το παιδί της είναι αυτιστικό και μάλιστα υποστηρίζει ότι στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος  στον Ανισαρά είχαν ενημερώσει τους υπευθύνους για την πάθηση του 20χρονου και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Όπως ισχυρίζεται πάντα η μητέρα στη συνέχεια όταν ο 20χρονος Ολλανδός βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο (όπου και ο γιος της μαχαίρωσε το μικρό αγόρι) δεν ενημερώθηκε από το πρώτο ότι το παιδί απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη και η ίδια με την οικογένειά της δεν βρισκόταν πλέον στην Κρήτη για να γνωρίζει τι συνέβαινε και τι γνώριζαν οι εργοδότες του γιου της για την ψυχική υγεία του παιδιού της .

Σε συνεντεύξεις που έχει δώσει σε μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας η μητέρα του ισχυρίζεται ότι διαθέτει ανάλογα ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία θα προσκομίσει στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες ωστόσο φαίνεται να έχουν ήδη ζητήσει εκτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο 20χρονος. Δεν αποκλείεται ωστόσο και από την πλευρά της υπεράσπισης να  υποβληθεί αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο Φραγκίσκος Λαμπρινός εκπροσωπεί ως δικηγόρος μεταξύ άλλων τον Ολλανδό που μαχαίρωσε 20 φορές τον 11χρονο Ρώσο στην Κρήτη. Μέσω λίστας ορίστηκε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Αίσθηση πάντως προκαλούν οι δηλώσεις στον τύπο της αδελφή του Σιρίνο Σράϊβερ, Βιρτζίνια, η οποία αμφισβητεί πως ο αδελφός της είναι ο δράστης της αποτρόπαιης εγκληματικής ενέργειας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο 20χρονος εξαναγκάστηκε βίαια να ομολογήσει.

Η ίδια χαρακτηρίζει τον αδελφό της ανίκανο για πράξεις τέτοιας βιαιότητας, αρνούμενη ωστόσο να σχολιάσει ότι ο μεγαλύτερος αδελφός της βρίσκεται στις φυλακές της Πενσιλβάνια. Ο Lorenzo Σράϊβερ, εκτίει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 30 ετών για ληστεία που συνοδεύτηκε από τη δολοφονία ενός αστυνομικού.

Οι διώξεις

Σε βάρος του Σιρίνο Σράϊβερ η εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή. Τα μέτρα ασφαλέιας ήταν δρακόντεια καθώς κατά την προσαγωγή του κατηγορουμένου στον εισαγγελέα είχε επιχειρηθεί επίθεση από οργισμένους πολίτες.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook