ΗΠΑ-τυφώνας Ζέτα: Τουλάχιστον 6 νεκροί και εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα | Video

ηπα-τυφώνας-ζέτα-τουλάχιστον-6-νεκροί-κ-1127011

Τουλάχιστον 6 νεκρούς και εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Ζέτα, καταιγίδα κατηγορίας 2, στη Λουιζιάνα, καθώς απομακρύνεται από τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ και εξασθενεί.

Ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από το πέρασμα του τυφώνα ήταν τέσσερις νεκροί από πτώση δέντρων στην Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια, ένας άνδρας που πνίγηκε στο Μισισιπί και ακόμα ένας άνδρας που υπέστη ηλεκτροπληξία από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Από την ακτή του Κόλπου του Μεξικού έως την Ατλάντα ο τυφώνας…χτύπησε με ταχύτητες ανέμου που ξεπερνούσαν τα 200 χλμ/ώρα και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους, ηλεκτρικό δίκτυο, όχι όμως και στην εκλογική διαδικασία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αφού η ψηφοφορία σε πολλές περιοχές που επλήγησαν δεν σταμάτησε παρά την καταιγίδα.

Στην Ατλάντα και τη Νέα Ορλεάνη, τα προβλήματα ήταν αρκετά. Περίπου 2,6 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις δεν είχαν ρεύμα για πολλές ώρες σε επτά πολιτείες.

Ο Κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς διέταξε τηνΕθνική Φρουρά της συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και σε περιπτώσεις διάσωσης και αναζήτησης αγνοουμένων.

Η «Ζέτα» είναι η πέμπτη ονομαστική καταιγίδα που πλήττει φέτος τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τέσσερις τυφώνες το 2002, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook