ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαλάρωσε στο «Επίπεδο 3» την ταξιδιωτική οδηγία Covid-19 για την Ελλάδα

ηπα-το-στέιτ-ντιπάρτμεντ-χαλάρωσε-στο-1051692

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαλάρωσε την ταξιδιωτική οδηγία για περίπου 50 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κατατάσσοντας αυτές στο «Επίπεδο 3» (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω της Covid-19), από το «Επίπεδο 4» (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω της Covid-19).

Στις χώρες μεταξύ των οποίων μετατοπίζονται στο «Επίπεδο 3» είναι και η Ιαπωνία που θα φιλοξενήσει φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νωρίτερα, τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) χαλάρωσαν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις για 61 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατατάσσοντας αυτές πλέον στο «Επίπεδο 3» από την υψηλότερη βαθμίδα ( «Επίπεδο 4»), που συνέστηνε την αποφυγή του ταξιδιού.

Στις αναθεωρημένες τους οδηγίες τα CDC συστήνουν ταξιδιωτικές μετακινήσεις για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο «Επίπεδο 3».

Στις 24 Μαΐου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε συστήσει στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, επικαλούμενο ένα νέο κύμα κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook