ΗΠΑ: Το «shutdown» διαρκεί πλέον 22 μέρες – Το μεγαλύτερο στην αμερικανική ιστορία

ηπα-το-shutdown-διαρκεί-πλέον-22-μέρες-το-με-797093

Στην 22η ημέρα εισήλθε το shutdown, δηλαδή η αναστολή λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, θεωρείται το μεγαλύτερο shutdown στην αμερικανική ιστορία, ξεπερνώντας τις 21 ημέρες που είχε διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους επί των ημερών του Μπιλ Κλίντον στην προεδρία, το 1995-1996.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι δεν θέλει να κηρύξει «τόσο γρήγορα» κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι εργασίες της Γερουσίας έχουν ανασταλεί μέχρι τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, κι ενώ η οικονομική ζημία είναι μεγάλη, δεν υπάρχει ένδειξη για συμβιβασμό ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τους Δημοκρατικούς. Στο επίκεντρο παραμένει το κονδύλιο των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη φάση οικοδόμησης του τείχους που θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να δημιουργήσει στα σύνορα με το Μεξικό για να αναχαιτίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών. Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί θεωρούν το συγκεκριμένο έργο «ανήθικο», δαπανηρό και αναποτελεσματικό όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook