ΗΠΑ: Το Facebook κατέδωσε κοπέλα που ήθελε να κάνει έκτρωση – Έδωσε στην αστυνομία μηνύματα της

ηπα-το-facebook-κατέδωσε-κοπέλα-που-ήθελε-να-κ-1503638

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Facebook παρέδωσε στις Αρχές μηνύματα μιας έφηβης από τη Νεμπράσκα, στα οποία αναφέρεται λεπτομερώς στην απόφαση της να κάνει έκτρωση.

Η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, παρέδωσε τα αρχεία με τα μηνύματα της 17χρονης κοπέλας από τη Νεμπράσκα – όπως αναφέρει η New York Post – στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις. Και μάλιστα μετά από δηλώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε συνάντηση όλων των εργαζομένων της εταιρείας ότι η «προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Όπως αποκαλύπτεται από τα δικαστικά έγγραφα, η Meta παρέδωσε τα μηνύματα της οικογένειας Burgesses στις 9 Ιουνίου. Δόθηκε πρόσβαση στις Αρχές σε δύο λογαριασμούς που ανήκαν σε μια 17χρονη ονόματι Celeste Burgess και στη μητέρα της, την 41χρονη Jessica Burgess.

Εκπρόσωπος της Meta πάντως υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας να παραδώσει τις ιδιωτικές συνομιλίες των δύο γυναικών. «Τίποτα στα έγκυρα εντάλματα που λάβαμε από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου στις αρχές Ιουνίου, πριν από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν ανέφερε την άμβλωση», δήλωσε ο Andy Stone. «Τα εντάλματα αφορούσαν κατηγορίες που σχετίζονταν με ποινική έρευνα και τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η αστυνομία εκείνη την εποχή ερευνούσε μια συγκεκριμένη υπόθεση ενός μωρού που κάηκε και θάφτηκε, όχι την απόφαση για άμβλωση», πρόσθεσε.

Αξίζει τέλος να υπενθυμίζουμε ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει υποσχεθεί να καλύψει τα έξοδα ταξιδιού σε εργαζόμενές του, οι οποίες επιθυμούν να κάνουν άμβλωση μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade στις 24 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από την New York Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook