ΗΠΑ: Πρόστιμο 195 εκατ. σε θυγατρική της Novartis για παράνομες πρακτικές

ηπα-πρόστιμο-195-εκατ-σε-θυγατρική-της-novartis-1003095

Άστραψε και βρόντηξε η αμερικανική Δικαιοσύνη σε βάρος της θυγατρικής εταιρείας Sandoz της Novartis, η οποία σύμφωνα με έγγραφα του FBI εμπλέκεται σε δωροδοκίες και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες, 2 Μαρτίου, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Sandoz συμφώνησε να καταβάλλει 195 εκατομμύρια δολάρια για συμμετοχή σε καρτέλ στον χώρο του γεννόσημου φαρμάκου στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για πρακτικές που ακολούθησε η Sandoz και άλλες εταιρείες στις ΗΠΑ και είχε αποκαλύψει με έγγραφα το Documento εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φαρμακευτική εταιρεία που αποδέχεται τις κατηγορίες για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και του ανταγωνισμού κατά τη διεξαγόμενη έρευνα της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού. Οι παραβατικές πράξεις των φαρμακευτικών εταιρειών φέρονται να έλαβαν χώρα την τριετία 2013 – 2015.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Sandoz θα καταβάλλει περί τα 195 εκατομμύρια δολάρια, καθώς εξαιτίας των παράνομων πρακτικών οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 500 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης η Sandoz δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές.

Πηγή: Documento

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook