ΗΠΑ: Προσπαθούν να κόψουν τον Όμηρο από τα σχολεία επειδή προωθεί… τον ρατσισμό και τον σεξισμό

ηπα-προσπαθούν-να-κόψουν-τον-όμηρο-από-1156780

Η κλασική λογοτεχνία σε κρίση στις ΗΠΑ. «Κόβουν» Όμηρο, Σκοτ Φίτζεραλντ και Δρ Σους από τα σχολεία. Τι είναι το κίνημα #DisruptTexts.

Ένα σημαντικό ζήτημα με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αποκαλύπτει και σχολιάζει σφοδρότατα η Wall Street Journal σε άρθρο που φιλοξενεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υποστηρικτές του κινήματος #DisruptTexts «κόβουν» ακόμα και τον Όμηρο από σχολεία στις ΗΠΑ με την αιτιολογία ότι περιλαμβάνεται σε κείμενα με «ρατσισμό, σεξισμό, αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ, «μια συνεχής προσπάθεια είναι σε εξέλιξη για να αρνηθεί την πρόσβαση των παιδιών στη λογοτεχνία. Με το σύνθημα #DisruptTexts, οι ιδεολόγοι κριτικής θεωρίας, δάσκαλοι στα σχολεία και διάφοροι «ταραχοποιοί» του Twitter φέρονται εναντίον κλασικών κειμένων, από τον Όμηρο έως τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ έως τον Dr. Suess (Δρ Σους).»

Όπως υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του εν λόγω κινήματος κλασικά κείμενα που περιγράφουν «βία, ρατσισμό, μισογυνισμό» «μπερδεύουν» τους νέους και δεν πρέπει να τα διαβάζουν.

Όπως γράφει η Meghan Cox Gurdon ζητούν να «διαγραφούν» από σχολικά κείμενα έργα του Ομήρου, του Σαίξπηρ, του Νίτσε και πολλών άλλων κλασσικών.

Σύμφωνα με την άποψη της γνωστής συγγραφέα εφηβικής λογοτεχνίας Πάτμα Βενκατραμάν, που αναφέρεται στο δημοσίευμα, «κανένας συγγραφέας δεν είναι αρκετά πολύτιμος ώστε να εξαιρεθεί από τον κανόνα».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook