ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι | Video

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκεαπό τις ΗΠΑ, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, αφού χτυπήθηκε, το μπαλόνι άρχισε να πέφτει.

Νωρίτερα Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν απόψε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα προχωρούσε στο σχέδιό της να καταρρίψει το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι το οποίο πετούσε σήμερα πάνω από τη Νότια Καρολίνα.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η Ουάσινγκτον εξέταζε το ενδεχόμενο να το καταρρίψει στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «θα ασχοληθούν» με το μπαλόνι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα δώσει εντολή για την κατάρριψή του, περιορίστηκε σε ένα «θετικό» νεύμα, υψώνοντας τον αντίχειρά του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι έκλεισε τρία αεροδρόμια στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και απαγόρευσε όλες τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μιλίων πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Σε ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η FAA προειδοποιεί ότι ο στρατός μπορεί να κάνει χρήση φονικής βίας στην περίπτωση που αεροπλάνα παραβιάσουν αυτές τις απαγορεύσεις και δεν συμμορφωθούν με την εντολή να φύγουν.

Τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης χλευάζουν το περιστατικό με το μπαλόνι
Οι αντιδράσεις στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντανακλούσαν την επίσημη κυβερνητική θέση ότι οι ΗΠΑ μεγαλοποιούν την κατάσταση.

Πολλοί χρήστες έκαναν αστεία για το μπαλόνι.

Ενώ κάποιοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να ελέγξουν το αερόστατο αφού οι ΗΠΑ είχαν θέσει περιορισμούς στην τεχνολογία που μπορεί να αγοράσει η Κίνα.

Άλλοι το ονόμασαν «περιπλανώμενο μπαλόνι» σε ένα λογοπαίγνιο που παραπέμπει στην πρόσφατα κυκλοφορήσασα κινεζική ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Η περιπλανώμενη Γη 2».

Ορισμένοι χρήστες χλεύασαν επίσης την άμυνα των ΗΠΑ επειδή δεν είναι σε θέση να μπλοκάρουν ένα αερόστατο.

Η λογοκρισία ήταν ορατή στο θέμα – το hashtag «περιπλανώμενο μπαλόνι» στο Weibo δεν ήταν πλέον αναζητήσιμο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε το Associated Press.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ