ΗΠΑ: H πολιτεία της Βιρτζίνια πληρώνει 100 δολάρια σε όποιον νέο κάνει το εμβόλιο!

ηπα-h-πολιτεία-της-βιρτζίνια-πληρώνει-100-1213558

Πληρώνει την ηλικιακή ομάδα 16-35 για να κάνει το εμβόλιο

Όσοι νέοι εμβολιάζονται κατά της νόσου COVID-19 στη Δυτική Βιρτζίνια, δεν θα θωρακίσουν μόνο τον εαυτό τους από έναν θανατηφόρο ιό αλλά θα κερδίσουν και χρήματα.

Η αμερικανική πολιτεία προσφέρει μία επιταγή 100 δολαρίων σε όλους όσοι συγκαταλέγονται στην ηλικιακή κατηγορία 16 έως 35 ετών και σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοιού, ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης στη Δυτική Βιρτζίνια, Τζιμ Τζάστις.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της πολιτείας να δώσει ώθηση στον εμβολιασμό των νεότερων σε ηλικία πολιτών, οι οποίοι δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid- 19.

«Τα παιδιά μας σήμερα μάλλον δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να κλείσουν το ραντεβού για να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Αμερικανός κυβερνήτης Τζιμ Τζάστις.

«Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο που πραγματικά θα τους παρακινήσει», πρόσθεσε.

Η διάθεση των εμβολίων στη Δυτική Βιρτζίνια ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου. Παρά τα προβλήματα όπως η εκτεταμένη έλλειψη πρόσβασης στο Διαδίκτυο, η αμερικανική πολιτεία κατάφερε να εμβολιάσει πλήρως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Δυτική Βιρτζίνια ξεκίνησε τον πρόγραμμα εμβολιασμού ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω στα μέσα Μαρτίου, αλλά συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στον εμβολιασμό πολιτών άνω των 65 ετών. Ηδη το 78% των ηλικιωμένων ατόμων έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου , ενώ το 68,5% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Mέχρι τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας στη Δυτική Βιρτζίνια είχε καταγράψει συνολικά 151.671 κρούσματα του κορονοϊού και 2.821 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook