ΗΠΑ: Γιατρός έσβησε χρέη 650.000 δολαρίων από τους καρκινοπαθείς ασθενείς του

ηπα-γιατρός-έσβησε-χρέη-650-000-δολαρίων-από-1161170

Ο γιατρός Omar Atiq διατηρούσε ογκολογική κλινική επί 29 χρόνια. Όταν αποφάσισε να κλείσει την κλινική του τον περασμένο Μάρτιο, πήρε την μεγάλη απόφαση να διαγράψει όλα τα χρέη των ασθενών του.

Δυστυχώς, το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ είναι τέτοιο, που ακόμα και εάν κάποιος είναι από τους τυχερούς και διαθέτει ασφάλεια υγείας, μπορεί να κληθεί να πληρώσει χιλιάδες δολάρια για ορισμένες θεραπείες.

Τους πρώτους μήνες μετά το κλείσιμο, ο ογκολόγος συνεργάστηκε με μια χρηματοοικονομική εταιρία, προσπαθώντας να εισπράξει τα οφειλούμενα ποσά. Σύντομα, ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι η λύση, ήταν άλλη.

«Όσο περνούσε ο καιρός καταλάβαινα ότι υπήρχαν άνθρωποι που απλά δε μπορούσαν να πληρώσουν αυτά τα ποσά. Έτσι, η γυναίκα μου και εγώ, ως οικογένεια, το σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να χαρίσουμε το χρέος τους. Είδαμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε και πράξαμε αναλόγως», είπε ο γιατρός μιλώντας στο Goodmornig America.

Έτσι, περίπου 200 καρκινοπαθείς υποδέχονται το νέο έτος χωρίς αυτό το δυσβάσταχτο χρέος, χάρη σε αυτή την ανθρώπινη χειρονομία του δρ. Omar Atiq.

Μάλιστα μόλις πήρε την εν λόγω απόφαση, ο γιατρός έστειλε ευχετήρια χριστουγεννιάτικη κάρτα στους πρώην ασθενείς του, που έγραφε:

«Ελπίζω αυτή η κάρτα να σας βρει καλά στην υγεία σας. Η Ογκολογική Κλινική του Αρκάνσας ήταν υπερήφανη που σας εξυπηρέτησε ως ασθενείς. Παρόλο που διάφορες ασφάλειες υγείας πληρώνουν τους περισσότερους λογαριασμούς για την πλειοψηφία των ασθενών, ακόμη και οι εκπτώσεις ή οι διευκολύνσεις που γίνονται δεν είναι αρκετές.

«Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το σύστημα υγείας. Η Ογκολογική Κλινική του Αρκάνσας ολοκληρώνει τη δράση της μετά από 29 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στην κοινότητα. Η κλινική αποφάσισε να παραιτηθεί από όλα τα οικονομικά χρέη, που της οφείλονται από τους ασθενείς της. Καλές γιορτές».

Σύμφωνα με τον Atiq, τα χρέη των ασθενών του κυμαίνονταν από μερικές εκατοντάδες, έως και πολλές χιλιάδες δολάρια, καθώς οι θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβές.

«Από τότε που ξεκίνησα αυτή τη δουλειά, πάντα αισθανόμουν αρκετά άβολα με τους ασθενείς, όχι μόνο γιατί ανησυχώ για τη δική τους υγεία, ποιότητα ζωής και τη μακροζωία αυτών και των οικογενειών τους αλλά και για τα χρήματα. Πάντα με ενοχλούσε αυτό», δήλωσε σχετικά ο γιατρός.

«Είδα ασθενείς με την πάροδο των ετών που απλά δεν είχαν χρήματα ή που χρεοκόπησαν προσπαθώντας να πληρώσουν για τη θεραπεία τους. Από πολλές απόψεις φαίνεται σαν μια εντελώς άδικη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δρ. Atiq, που κατάγεται από το Πακιστάν, ίδρυσε την ογκολογική κλινική στο Αρκάνσας των ΗΠΑ το 1991 και είναι πλέον καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της πολιτείας του Αρκάνσας.

«Ελπίζω απλώς ότι η κίνηση αυτή διευκόλυνε λίγο τα πράγματα για τους ασθενείς μου, μόνο αυτό. Ελπίζω απλώς να τους ανακουφίζει λίγο και να τους διευκολύνει ώστε να αντιμετωπίσουν άλλες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν στη ζωή τους» κατέληξε ο γιατρός.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook