ΗΠΑ: «Έφοδος» του FBI στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα | Video

ηπα-έφοδος-του-fbi-στην-έπαυλη-του-ντόν-1502537
AP Photo/Wilfredo Lee

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε ότι το FBI έκανε έφοδο στην έπαυλή του Μαρ-Α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, καθώς εκτελούσε ένταλμα έρευνας στο ακίνητο.

Δεν είναι σαφές ακριβώς γιατί το FBI έλαβε το ένταλμα έρευνας, αλλά η έφοδος έρχεται εν μέσω αναφορών ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τις ενέργειες του Τραμπ σχετικά με την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Τραμπ ανέφερε σε δήλωσή του: «Αυτοί είναι σκοτεινοί καιροί για το Έθνος μας, καθώς το όμορφο σπίτι μου, το Mar-A-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, βρίσκεται επί του παρόντος υπό πολιορκία, επιδρομές και καταλήψεις από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI. Τίποτα τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί σε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Είπε ότι «μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, αυτή η απροειδοποίητη επιδρομή στο σπίτι μου δεν ήταν απαραίτητη».

Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε κατά της δράσης του FBI, ενώ ισχυρίστηκε ότι «έσπασαν ακόμη και το χρηματοκιβώτιο μου».

«Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτού και του Γουότεργκεϊτ, όπου οι πράκτορες εισέβαλαν στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών; Εδώ, αντίστροφα, οι Δημοκρατικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει στη δήλωση του ο Τραμπ.

Το FBI δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times.

AP Photo/Terry Renna

Είναι ακόμη σε εξέλιξη έρευνα για την αφαίρεση αρχείων που ανήκαν στην προεδρία από τον κ. Τραμπ. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αρχείων, που ειδοποίησε σχετικά το Κογκρέσο, ανακτήθηκαν περίπου 15 κουτιά με έγγραφα, ορισμένα διαβαθμισμένα, από το σπίτι του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντα πολύ δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών των Ρεπουμπλικάνων, φλερτάρει ολοένα περισσότερο ανοικτά με την ιδέα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο κ. Τραμπ δεν βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα της επιχείρησης του FBI, το οποίο εκτελούσε ένταλμα ερεύνης.

AP Photo/Terry Renna

Ο κ. Τραμπ έχει μετατρέψει το ιδιόκτητο κλαμπ και γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς στο σπίτι του αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, αλλά γενικά περνάει τα καλοκαίρια σε άλλο κλαμπ γκολφ που του ανήκει, στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, καθώς το Μαρ-α-Λάγκο συνήθως κλείνει από τον Μάιο για το καλοκαίρι.

ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook