ΗΠΑ: Δικάζεται οδηγός που έκανε χρήση του αυτόματου πιλότου στο αυτοκίνητο και σκότωσε δύο άτομα

ηπα-δικάζεται-οδηγός-που-έκανε-χρήση-τ-1329821

Για κακούργημα δικάζεται ένας οδηγός αυτοκινήτου Tesla στις ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργή τη λειτουργία αυτόματου πιλότου, όταν χτύπησε και τελικά σκότωσε δύο ανθρώπους στο Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα, πλέον ο 27χρονος Κέβιν Τζορτζ Αζίζ Ριάντ παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σύμφωνα με την ετυμηγορία δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

Όπως αναφέρουν για το συμβάν οι αστυνομικές Αρχές, στις 29 Δεκεμβρίου 2019 το Tesla Model S του συγκεκριμένου οδηγού παραβίασε κόκκινο φανάρι στην περιοχή του Γκαρντένα και έπεσε με ταχύτητα 119 χιλιομέτρων σε ένα Honda Civic. Στο τελευταίο επέβαιναν ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό είχαν βγει για το πρώτο τους ραντεβού.

Ο κατηγορούμενος και μια γυναίκα που επέβαιναν στο Tesla νοσηλεύτηκαν με τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Όπως αναφέρεται από την εισαγγελία, την ώρα της σύγκρουσης ήταν ενεργές οι λειτουργίες Autosteer (αυτόματος χειρισμός του τιμονιού) και Traffic Aware Cruise Control (ημιαυτόνομη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο).

Να σημειωθεί ότι μηχανικός της Tesla κατέθεσε πως, σύμφωνα με τις καταγραφές αισθητήρων, ο Ριάντ κρατούσε το τιμόνι με το ένα χέρι αλλά δεν πάτησε καθόλου φρένο τα τελευταία έξι λεπτά πριν από τη σύγκρουση.

Ο οδηγός φέρεται επίσης να αγνόησε τις προειδοποιητικές πινακίδες που καλούσαν τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα.

Οι σχετικές οδηγίες της εταιρείας

Η Tesla έχει προειδοποιήσει τους πελάτες της ότι δεν μπορούν να βασίζονται απόλυτα στο Autopilot και το πιο εξελιγμένο σύστημα «Full Self-Driving» και πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάχρηση του αυτόματου πιλότου έχει συνδεθεί με πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα και είναι τώρα αντικείμενο έρευνας από δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Προ διετίας, η πολιτεία της Καλιφόρνια άσκησε δίωξη σε έναν οδηγό που είχε προσληφθεί από την Uber για να επιβλέπει τη συμπεριφορά ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος που δοκίμαζε η εταιρεία. Το SUV της Uber χτύπησε και σκότωσε έναν πεζό.

Πηγή: Associated Press

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook