ΗΠΑ: «Άγιος Βασίλης» θετικός στον κορoνοϊό ενδέχεται να τον μετέδωσε σε 50 παιδιά

ηπα-άγιος-βασίλης-θετικός-στον-κορoν-1150034

Έπειτα από την συμμετοχή τους σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο «Άγιος Βασίλης» και η σύζυγός του διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι δύο ερμηνευτές του αγαπημένου ζεύγους των Χριστουγέννων, οι οποίοι δεν είχαν εμφανίσει ως τότε συμπτώματα, έκαναν το τεστ το Σάββατο, και μόλις δύο μέρες μετά τη συμμετοχή τους στους δημόσιους εορτασμούς, στους οποίους ήρθαν σε επαφή με τουλάχιστον 50 παιδιά.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου επιτρόπων της κομητείας όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, Robert Parker, δήλωσε σχετικά:

«Γνωρίζω προσωπικά το ζεύγος εδώ και μια ζωή και σας διαβεβαιώνω πως δεν θα έβαζαν ποτέ εν γνώσει τους την υγεία τόσων παιδιών σε κίνδυνο».

Ανεξαρτήτως του πιθανού ρίσκου μετάδοσης του ιού μέσω μιας τέτοιας εκδήλωσης, το συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην έγκριση πραγματοποίησής του ώστε να «επαναφέρει μια αίσθηση κανονικότητας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μέσω της τήρησης των παραδόσεων».

«Και τα δύο παιδιά μου έβγαλαν φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη, και τα χαμόγελά τους ήταν πολύ πιο πλατιά απ’ ό,τι όταν πρέπει να πάνε στο σχολείο, όπου ο κίνδυνος έκθεσης είναι έτσι και αλλιώς ο ίδιος», προσέθεσε ο Parker.

Τα σχολεία της περιοχής αποφάσισαν παρά ταύτα να συμβουλεύσουν τους μαθητές που συμμετείχαν στον εορτασμό να απέχουν από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες μέχρι και το πέρας των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Το περιστατικό δεν είναι μοναδικό, καθώς νωρίτερα μέσα στον μήνα, η επίσκεψη ενός «Αγίου Βασίλη» σε γηροκομείο της Ελβετίας είχε ως αποτέλεσμα την μόλυνση 75 ατόμων με τον κορωνοϊό.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook