ΗΠΑ: 9 νεκροί από την σύγκρουση δύο πολεμικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι

ηπα-9-νεκροί-από-την-σύγκρουση-δύο-πολε-1661204

Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων Black Hawk του αμερικανικού στρατού στη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής στο Κεντάκι των ΗΠΑ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την Washington Post.

Τα δύο HH-60 Black Hawk της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, συνετρίβησαν γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (5:00 το πρωί της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην κομητεία Τριγκ του Κεντάκι, όπως ανέφερε αξιωματικός του Φορτ Κάμπελ, αρμόδιος για τις δημόσιες σχέσεις του στρατού, ωστόσο δεν διευκρίνισε τον αριθμό των θυμάτων.

«Έχουμε κάποια άσχημα νέα από το Fort Campbell, με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για συντριβή ελικοπτέρου και αναμένεται ότι θα υπάρχουν θύματα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίρ.

Το Fort Campbell βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Τενεσί, περίπου 60 μίλια (97 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά του Νάσβιλ και η συντριβή σημειώθηκε στην κομητεία Τριγκ, στο Κεντάκι, την κοινότητα του Κάντιθ.

Τα HH-60 είναι μια παραλλαγή των ελικοπτέρων Black Hawk που παρέχουν αεροπορική υποστήριξη σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται εναέριες επιθέσεις αλλά και διακομιδή τραυματιών.

«Το δυστύχημα συνέβη σε ένα χωράφι, σε κάποια δασώδη περιοχή», δήλωσε η αστυνομικός της Πολιτείας του Κεντάκυ Σάρα Μπέρτζες σε μια ενημέρωση τύπου. «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κατοικία».

«Η διοίκηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στη φροντίδα των στρατιωτικών και των οικογενειών τους», δήλωσε η Nondice Thurman, εκπρόσωπος του Γραφείου Δημοσίων Υποθέσεων του Fort Campbell.

«Δύο ελικόπτερα ήρθαν αρκετά χαμηλά, και ξαφνικά -μόλις πέρασαν πάνω από το σπίτι- κάτι έσκασε, ένας δυνατός κρότος», ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τα μέλη της Γερουσίας του Κεντάκι τήρησαν ενός λεπτού σιγή το πρωί της Πέμπτης προς τιμήν των θυμάτων του δυστυχήματος.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook