Ιορδανία: Παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Ιμάν με τον Έλληνα επιχειρηματία – Φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή

ιορδανία-παντρεύτηκε-η-πριγκίπισσα-ι-1648129

Με τη βασιλική τιάρα της μητέρας της στα μαλλιά, αντάλλαξε όρκους αγάπης και αιώνιας πίστης χθες νωρίς το απόγευμα με τον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτριο (Jameel) Θερμιώτη, η πριγκίπισσα της Ιορδανίας Ιμάν, κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της Βασίλισσας Ράνιας

Μάνα και κόρη για την ημέρα του γάμου επέλεξαν να φορέσουν και οι δυο δημιουργίες του γαλλικού οίκου Dior και της σχεδιάστριας Μαρίας Γκρατσία Τσουρί γνωστή στην Ελλάδα για την συλλογή του οίκου που είχε παρουσιαστεί σε ένα μοναδικό catwalk στο Παναθηναϊκό στάδιο τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τους καλεσμένους υποδέχτηκαν στο παλάτι το βασιλικό ζεύγος που είχε την χαρά να συνομιλήσει μαζί τους αλλά και να δεχτεί ευχές για τους νεόνυμφους.

Πρώτοι έφτασαν μέλη της βασιλικής οικογένειας μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Αλ Χασάν θείος του βασιλιά Αμπντάλα και αδελφός του πατέρα του και πρώην βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν.

Από τους πρώτους και η ελληνικής καταγωγής από την Άνδρο οικογένεια Θερμιώτη, με τους γονείς του επιχειρηματία Αλέξανδρο και Corina Hernández χαμογελαστοί να ανταλλάσσουν ζεστές αγκαλιές και φιλιά με τους γονείς της νύφης τους.

Για τον γάμο του γιου της η φωτογράφος Corina Hernández επέλεξε μια δημιουργία σε μπλε χρώμα με φούξια λεπτομέρειες και μικρή ουρά, η οποία σχεδιαστικά ταίριαζε απόλυτα στην ιορδανική μόδα υψηλής ραπτικής.

Τελευταίος στη σειρά το βασιλικό ζευγάρι της Ιορδανίας ασπάστηκε ο γαμπρός Jameel Αλέξανδρου Θερμιώτης, όπου αμέσως μετά κατευθύνθηκε στη θέση του μέσα στο διακοσμημένο στα λευκά χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η γαμήλια τελετή.

Το ίδιο έκαναν λίγο αργότερα και ο βασιλιάς Αμπντάλα Β, όπου κάθισε κοντά στο γαμπρό και τον ιερέα της τελετής, αλλά και η βασίλισσα Ράνια που βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της την 23χρονη πριγκίπισσα Σάλμα και τον 18χρονο πρίγκιπα Χασέμ.

Όταν όλοι και όλα ήταν έτοιμα στην βασιλική αίθουσα του παλατιού εμφανίστηκε η νύφη πριγκίπισσα Ιμάν με το λευκό Dior νυφικό της, το δαντελωτό πέπλο και την διαμαντένια τιάρα της μητέρας της στα μαλλιά, συνοδευόμενη από τον διάδοχο του θρόνου και αδελφό της πρίγκιπα Χουσεΐν, ο οποίος φορούσε την παραδοσιακή μαντίλα – keffiyeh σε κόκκινο χρώμα, σύμβολο των αγώνων της χώρας.

Οι όρκοι των νεόνυμφων στο Κοράνι

Κατά την τελετή το ζευγάρι ορκίστηκε στο Κοράνι, με τον ιερέα του παλατιού να τους διαβάζει ευχές και να τους μιλάει για την σπουδαιότητα του γάμου που φαντάζει με αρετή στο Ισλάμ.

Μέρος του μυστηρίου κάλυψε ζωντανά το κρατικό κανάλι της Ιορδανίας ενώ αργά το βράδυ η βασίλισσα Ράνια θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ζευγαριού. Μαζί με τις ευτυχισμένες οικογενειακές της στιγμές η βασίλισσα θέλησε να ευχηθεί στην κόρη της τα εξής:

«Νιώθουμε σαν μόλις χθες που η μικρή μας πριγκίπισσα Iman φώτισε για πρώτη φορά τον κόσμο μας. Ο πατέρας σου σε κράτησε στην καρδιά του πριν σε κρατήσει στην αγκαλιά του. Έχετε το χαμόγελό του, το γέλιο στα μάτια του και την συμπονετική καρδιά του. Θα είσαι πάντα το κοριτσάκι του. Και τι στοργική αδερφή: η καλύτερη φίλη του Αλ Χουσεΐν, η έμπιστη του Χασέμ και η αδελφή ψυχή της Σάλμα. Θα θυμάμαι πάντα πώς, κάθε φορά που σου έδινα μια καραμέλα, άπλωνες αμέσως το χέρι σου και επέμενες «μια για τον Χουσεΐν». Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα για σένα, για μια κόρη που είναι ευγενική και ευλογημένη με την αγάπη όλων όσων τη γνωρίζουν. Είμαι τόσο περήφανη για σένα, για την ταπεινοφροσύνη, την τρυφερότητα και την αγνή ψυχή σου. Σήμερα, ως «μητέρα της νύφης», είμαι γεμάτη χαρά και περηφάνια. Μέσα από τα δάκρυά μου βλέπω τους δύο παππούδες σου, να αναπαύονται εν ειρήνη οι ψυχές τους. Μπορώ σχεδόν να τους φανταστώ και τους δύο, να χορεύουν, να αστειεύονται και να γελούν όπως έκαναν τη νύχτα που παντρευτήκαμε ο πατέρας σου και εγώ. Σήμερα, ο αγαπημένος μου Αμπού Αλ Χουσεΐν, ο πατέρας σου, φίλησε το μέτωπό σου. Σε πήρε από το χέρι, όπως ακριβώς έκανε την ημέρα που έκανες τα πρώτα σου βήματα. Να θυμάστε πάντα την αγάπη για τον Τζόρνταν που κουβαλάτε στην καρδιά σας. Μην ξεχάσεις ποτέ ότι είσαι Χασεμίτης Ιορδανή, η εγγονή του Αλ Χουσεΐν και η κόρη του Αμπντουλάχ. Ιμάν… Σε αυτή την όμορφη στιγμή, προσεύχομαι ο Θεός να σε ευλογεί και να σε προστατεύει και να σου χαρίζει τη ζωή της ευτυχίας που τόσο σου αξίζει.

Συγχαρητήρια, habibti».

Δείτε φωτογραφίες από τον γάμο του ζευγαριού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook