Ιορδανία: Bυθισμένο αεροπλάνο γίνεται αξιοθέατο κατάδυσης | Photos + Video

ιορδανία-bυθισμένο-αεροπλάνο-γίνεται-915175

Οι ταξιδιώτες που αγαπούν τις καταδύσεις και τα αεροπλάνα μπορούν πλέον να συνδυάσουν και τα δύο, αρκεί να είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στην Ιορδανία.

Ένα εμπορικό αεροπλάνο βυθίστηκε από τις αρχές της πόλης Άκαμπα, στο πλαίσιο ενός οικολογικού τουριστικού προγράμματος με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή και την προώθηση της ανάπτυξης της θάλασσας.

Το αχρησιμοποίητο αεροπλάνο Lockheed TriStar είχε σταθμευθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο King Hussein για αρκετά χρόνια. Αγοράστηκε πρόσφατα από την Αρχή Ειδικής Οικονομικής Ζώνης της Aqaba (ASEZA) για να βυθιστεί και στη συνέχεια να αποσυναρμολογηθεί, ώστε να μεταφερθεί στο κύριο λιμάνι της Aqaba προτού ανασυγκροτηθεί κατά την άφιξή του.

Πρόκειται για έναστρατιωτικό αεροσκάφος Hercules C-130 που βυθίστηκε το 2017, και διάφορα άλλα στρατιωτικά οχήματα που βυθίστηκαν στην θάλασσα. Τα υποβρύχια αξιοθέατα είναι μέρος του υποθαλάσσιου στρατιωτικού μουσείου του Aqaba.

Το Hercules C-130 έχει ήδη αποδειχθεί πολύ δημοφιλές στους δύτες και τους περίεργους ψαράδες, ωστόσο οι δύτες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έξι μήνες για να δώσουν στη θαλάσσια ζωή αρκετό χρόνο, σύμφωνα με το περιοδικό Scuba Diver.

Ελπίζεται ότι ο χώρος θα επιτρέψει τη δημιουργία τεχνητών κοραλλιογενών υφάλων για να φιλοξενήσουν ψάρια και άλλες θαλάσσιες ζωές, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα προσελκύσουν περισσότερους δύτες στην περιοχή.

Και το σχέδιο φαίνεται να πιάνει μέχρι στιγμής, με τον Nayef Bakhit, διευθύνοντα σύμβουλο της ASEZA, να λέει στους Jordan Times ότι ο αριθμός των δυτών αυξήθηκε από 6000 το 2017 σε 22.000 το 2018.

Πηγή: airnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook