Instagram: Γιατί απαιτεί και άλλα data από τους χρήστες – Υποχρεωτική η ημερομηνία γέννησης

instagram-γιατί-απαιτεί-και-άλλα-data-από-τους-χρή-1284556

Η άκρως δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Instragram που ανήκει στο Facebook ανακοίνωσε ότι στο μέλλον, οι χρήστες θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά πληροφορίες για τα γενέθλιά τους στην εταιρεία, με απώτερο στόχο την προστασία των ανήλικων χρηστών. Μάλιστα, οι χρήστες που σκοπεύουν να μην συμμορφωθούν, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Βασικός και μοναδικός στόχος είναι οι ανήλικοι να μη δέχονται μηνύματα από ενηλίκους που δεν είναι φίλοι τους και να περιοριστεί η πρόσβασή τους σε ευαίσθητο περιεχόμενο.

Το Instagram εισάγει τους νέους κανόνες για τα γενέθλια σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοφιλής πλατφόρμα θα σας ζητήσει τα γενέθλιά σας όταν την ανοίξετε. Υπάρχει η δυνατότητα να αγνοήσετε τα αιτήματα έως ένα σημείο, όμως στη συνέχεια η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά.

Ορισμένες αναρτήσεις θα θολώσουν και θα επισημανθούν ως ευαίσθητες, εάν δεν έχετε δηλώσει τα γενέθλιά σας και θεωρείστε πολύ νέοι για να βλέπετε συγκεκριμένες κατηγορίες αναρτήσεων.

Και αν ένας ανήλικος αποφασίσει να απαντήσει ψευδώς για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας;

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters – σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εφαρμογή – αναμένεται να χρησιμοποιήσει και τεχνητή νοημοσύνη ώστε να ανιχνεύει στο μέλλον αν δηλώνει κάποιος αληθή ή ψευδή ηλικία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «το instagram χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για να διασφαλίσει τις κατάλληλες εμπειρίες στην σωστή ηλικιακή ομάδα».

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν μόνο τους χρήστες του Instagram που δεν έχουν  κοινοποιήσει τα γενέθλιά τους στην εφαρμογή σε παρελθοντικό χρόνο.

Το Instagram δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της σκέψης για μια έκδοση της υπηρεσίας του για χρήστες κάτω των 13 ετών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook