Insider: Τρία ελληνικά μέρη ανάμεσα σε αυτά που θα θυμάσαι για πάντα – Το ένα στα Χανιά

insider-τρία-ελληνικά-μέρη-ανάμεσα-σε-αυτά-π-1091478

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι ο πλανήτης μας διαθέτει μέρη απίστευτα: από σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, εκπληκτικά φαράγγια και γκρεμούς που κόβουν την ανάσα, μέχρι ονειρικές παραλίες, γαλήνιες λίμνες και σπάνια θαύματα της φύσης.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα Insider.com επέλεξε, λοιπόν, 50 από αυτά τα σημεία στον πλανήτη όπου η θέα που αντικρίζει κανείς μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τρία υπέροχα ελληνικά μέρη, η φήμη των οποίων κάνει το γύρο του κόσμου.

Μετέωρα, Καλαμπάκα

Το «ιερό δάσος» των Μετεώρων φιλοξενεί τη δεύτερη πιο σημαντική μοναστική κοινότητα της χώρας μετά το Άγιο Όρος, και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, που συμπεριλαμβάνεται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Το επιβλητικό τοπίο με το μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο προκαλεί ρίγη και δέος στη θέασή του με τα βυζαντινά μοναστήρια σκαρφαλωμένα πάνω στους απότομους βράχους να μοιάζουν σαν φυσική συνέχειά τους.

Σήμερα μόνο έξι μοναστήρια λειτουργούν, από τα συνολικά 24 που είχαν δημιουργηθεί πριν από εκατοντάδες χρόνια, τα οποία το 1988 συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ελαφονήσι, Χανιά

Μία από τις πιο γνωστές ελληνικές παραλίες στο ξένο κοινό, με το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται, τα καταγάλανα αβαθή νερά και την απέραντη αμμουδιά σε πολλά σημεία της οποίας οι ροζ αποχρώσεις και τα μικρά κοχυλάκια κεντρίζουν το βλέμμα.

Το Ελαφονήσι εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού και απέχει περίπου 1,5 ώρα (75 χλμ.) με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Σε πολλά σημεία της απέραντης αμμουδιάς, εκεί που σκάει το κύμα, οι ροζ αποχρώσεις της άμμου και τα μικρά κοχυλάκια κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Οία, Σαντορίνη

Το ηλιοβασίλεμά της έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες, ενώ τα σοκάκια της Οίας στη Σαντορίνη λειτουργούν ως μαγνήτες που καλούν τον καθένα να χαθεί στα καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η Οία, που απέχει περίπου 40 λεπτά οδικώς από τα Φηρά, μαγεύει τον επισκέπτη όχι μόνο για το φημισμένο ηλιοβασίλεμά της, αλλά και επειδή είναι πραγματικά ακαταμάχητη.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook