Infogov για κινητά και tablet με σκοπό την άμεση ενημέρωση των πολιτών

infogov-για-κινητά-και-tablet-με-σκοπό-την-άμεση-εν-518761

Τις δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου επιχειρεί πλέον να αξιοποιήσει στο έπακρο η κυβέρνηση με σκοπό την άμεση ενημέρωση των πολιτών κυρίως σε θέματα καθημερινότητας.

Η εφαρμογή Infogov στόχο έχει την άμεση ενημέρωση των πολιτών και θα δείχνει στις οθόνες κινητού ή tablet, όλες τις νεότερες ειδήσεις για προσλήψεις, επιδόματα, προγράμματα, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήση να ενεργοποιήσει μόνο τον τομέα που τον ενδιαφέρει και να δέχεται ειδοποιήσεις.

Η ιδέα της κυβερνητικής αυτής πρωτοβουλίας, όσο και η εφαρμογή της εύχρηστης εφαρμογής ανήκει στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

«Η εφαρμογή Infogov για smartphones και tablets έχει στόχο την άμεση ενημέρωση των πολιτών για το παραγόμενο κυβερνητικό έργο. Το Infogov παρέχει πληροφορίες για όλους τους τομείς κυβερνητικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση σε δράσεις και πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται.

Ταυτόχρονα θα μπορεί να λειτουργεί και ως αρχειακό υλικό των κυβερνητικών δράσεων. Αφού πέρασε μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας, μπαίνει πια σε επίσημη λειτουργία από σήμερα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Η εφαρμογή χωρίζεται σε 10 τομείς: Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση. Παιδεία. Υγεία. Ανάπτυξη και Οικονομία. Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια. Περιβάλλον και Ενέργεια. Αγροτική Ανάπτυξη. Πολιτισμός και Αθλητισμός. Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση. Άλλα θέματα.

Ενδεικτικώς: στο κεφάλαιο, «Εργασία και Κοινωνική Ασφάλεια», ο πολίτης μπορεί να βρει χρηστικές απαντήσεις για τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, ακόμη όμως και πιο ειδικά θέματα, όπως για τις αιτήσεις όσον αφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις ή την οικονομική ενίσχυση άνεργων ναυτικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μεταξύ άλλων να ενημερώνονται επίσης άμεσα για κινητικότητα, προσλήψεις συμβασιούχων, υπερωρίες και αποσπάσεις, αλλά και οι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα kathimerinotita.gov.gr είναι αναρτημένες στο κεφάλαιο, «Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση».

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook