Ινδονησία: Τουλάχιστον 129 νεκροί σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Ποδοπατήθηκαν οι θεατές | Video

ινδονησία-τουλάχιστον-129-νεκροί-σε-ποδ-1536246

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις ταραχές που ξέσπασαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία, καθώς τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 129 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 180 τραυματίστηκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ινδονησία, αφού πανικόβλητοι οπαδοί ποδοπατήθηκαν και καταπλακώθηκαν, προσπαθώντας να διαφύγουν κατά τη διάρκεια ταραχών, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία την Κυριακή (02/10).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, όταν οι οπαδοί της ηττημένης γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στο γήπεδο στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας, το βράδυ του Σαββάτου (01/10), για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση, προκαλώντας ποδοπάτημα και περιπτώσεις ασφυξίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, Νίκο Αφίντα.

«Η κατάσταση είχε γίνει άναρχη. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, να προκαλούν ζημιές σε αυτοκίνητα», επεσήμανε ο Νίκο Αφίντα, προσθέτοντας ότι η συμπλοκή σημειώθηκε όταν οι οπαδοί κατευθύνονταν προς μια πύλη εξόδου.

Και παιδί ανάμεσα στους νεκρούς

Βιντεοσκοπημένα πλάνα από τοπικά ειδησεογραφικά κανάλια έδειχναν οπαδούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Μαλάνγκ μετά την ήττα της Αρέμα από την Περσεμπάγια Σουραμπάγια. Μάλιστα, στις εικόνες φαίνονται άνθρωποι να έχουν χάσει τις αισθήσεις τους να μεταφέρονται από άλλους οπαδούς.

Ο επικεφαλής ενός από τα νοσοκομεία της περιοχής δήλωσε στο Metro TV ότι ορισμένα από τα θύματα είχαν υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις και ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και ένα πεντάχρονο παιδί. Επισημαίνεται ότι η FIFA ορίζει στους κανονισμούς ασφαλείας της ότι οι Αρχές δεν πρέπει να φέρουν ή να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα ή «αέριο ελέγχου του πλήθους». Πάντως, η Αστυνομία της Ανατολικής Ιάβας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με το αν γνώριζε τους κανονισμούς αυτούς.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδονησίας σχεδιάζει να διερευνήσει την ασφάλεια στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δακρυγόνων, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Reuters. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram ότι το γήπεδο είχε γεμίσει πέρα από τη χωρητικότητά του. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος σημείωσε ότι είχαν εκδοθεί 42.000 εισιτήρια για ένα στάδιο που υποτίθεται ότι χωράει μόνο 38.000 άτομα.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Ανατολικής Ιάβας, θα δοθεί οικονομική βοήθεια στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων.

 

Πηγή:ieideiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook