Ινδονησία: Γυναίκα παρίστανε την νεκρή στο Facebook… για να μην πληρώσει χρέος 268 δολαρίων

ινδονησία-γυναίκα-παρίστανε-την-νεκρ-1596629

Μια γυναίκα από την Ινδονησία παρίστανε την νεκρή και στη συνέχεια έβαλε τον γιο της να ανεβάσει τις φωτογραφίες στο Facebook, προκειμένου να γλιτώσει από την υποχρέωση να πληρώσει ένα χρέος 268 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον πιστωτή της, η Liza Dewi Pramita είχε ήδη ζητήσει παράταση για το δάνειο επειδή δεν μπορούσε να το αποπληρώσει, αλλά όταν η δεύτερη προθεσμία έληγε, ο γιος της γυναίκας ανακοίνωσε τον θάνατό της στο Facebook, μαζί με φωτογραφίες του πτώματος της γυναίκας, με κομμάτια βαμβακιού στα ρουθούνια της. Μόνο που τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν…

Η Maya Gunawan, που είχε δανείσει στη Liza Dewi Pramita τα 4,2 εκατομμύρια IDR (σ.σ. 268 δολαρία), γνώριζε την γυναίκα από μια διαδικτυακή ομάδα, το arisan, στην οποία ήταν και οι δύο μέλη. Το arisan είναι ένα δημοφιλές σύστημα λοταρίας στην Ινδονησία, όπου τα μέλη βάζουν μικρά χρηματικά ποσά κάθε μήνα, με ένα μέλος να λαμβάνει ολόκληρο το ποσό για τον συγκεκριμένο μήνα. Δεδομένου ότι όλα τα μέλη λαμβάνουν τελικά το μηνιαίο ποσό, θεωρείται ένα είδος επένδυσης.

Η Gunawan δεν είχε συναντήσει ποτέ τη Liza Dewi Pramita από κοντά, αλλά όταν η τελευταία της ζήτησε δάνειο, ρώτησε κάποια από τα άλλα μέλη της ομάδας για αυτήν, και κανένας τους δεν είχε κάτι κακό να πει γι’ αυτήν. Έτσι, τελικά συμφώνησε να της δανείσει 4,2 εκατομμύρια IDR, υπό τον όρο ότι η Pramita θα τα επέστρεφε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Η Pramita δεν πρόλαβε να τηρήσει την προθεσμία και όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον πιστωτή της, ισχυρίστηκε ότι είχε προβλήματα να βρει τα χρήματα και ζήτησε παράταση για το δάνειο. Η Maya Gunawan συμφώνησε, αλλά η Pramita δεν μπόρεσε να προλάβει ούτε την προθεσμία της 6ης Δεκεμβρίου και δεν απαντούσε ούτε στα μηνύματα. Τότε, στις 11 Δεκεμβρίου, η Maya Gunawan έμαθε σοκαρισμένη ότι η γυναίκα είχε πεθάνει.

Ο γιος της Liza Dewi Pramita ανακοίνωσε στο Facebook ότι η μητέρα του είχε βρει τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε μια γέφυρα στο Μεντάν. Ανέβασε επίσης φωτογραφίες από το σώμα της γυναίκας με κλειστά μάτια και με κομμάτια βαμβακιού στη μύτη της, καθώς και από ένα φορείο και ιατρικό προσωπικό που σπρώχνει ένα πτώμα καλυμμένο με λευκά σεντόνια.

Στην αρχή, η Gunwan στεναχωρήθηκε με τον θάνατο της γυναίκας, βγάζοντας το χρέος από το μυαλό της, αλλά στη συνέχεια ο γιος της Pramita ανακοίνωσε ότι θα αναπαυθεί στο Aceh Tamiang, το οποίο ήταν ασυνήθιστα μακριά από το σπίτι της. Αυτό την έκανε να αμφισβητήσει τα πάντα, οπότε αποφάσισε να επιθεωρήσει πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες στο Facebook. Αφού έψαξε στο google τις φωτογραφίες, διαπίστωσε ότι αυτές που δεν έδειχναν το πρόσωπο της γυναίκας είχαν απλώς ληφθεί από το διαδίκτυο για να σκηνοθετηθεί ο θάνατός της.

Μετά από πολλές προσπάθειες, ο γιος παραδέχτηκε ότι το όλο θέμα ήταν μια φάρσα που σκηνοθέτησε η μητέρα του προκειμένου να γλιτώσει από την υποχρέωση να πληρώσει τα χρέη της. Δυστυχώς, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, η Liza Dewi Pramita εξακολουθούσε να κρύβεται και η Maya δεν έχει λάβει ακόμα τα χρήματά της πίσω.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook