Ημερίδα στην Κρήτη για την ελαιοκαλλιέργεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

ημερίδα-στην-κρήτη-για-την-ελαιοκαλλι-861140

Ημερίδα με θέμα: «Επίκαιρα προβλήματα και λύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια», οργανώνεται από τις εκδόσεις ΑγροΤύπος αε (περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία, agrotypos.gr) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και με τη στήριξη του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς, στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ημερίδα απευθύνεται στους ελαιοκαλλιεργητές και στους γεωπόνους της Κρήτης για να τους παρουσιάσει τις σύγχρονες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια της ελιάς λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

Έμπειροι ειδικοί επιστήμονες, από τους πιο καταξιωμένους στη χώρα μας, θα προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τις σύγχρονες τάσεις.

Στην πρώτη θεματική ενότητα “Φυτοπροστασία” περιλαμβάνονται ομιλίες και συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δάκου και των άλλων εχθρών, του γλοιοσπορίου και άλλων ασθενειών καθώς και με τη συνιστώμενη σήμερα τακτική όσον αφορά τη ζιζανιοκτονία και την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στον ελαιώνα.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα “Καλλιεργητικές Φροντίδες” θα παρουσιαστούν οι ανάγκες των ελαιοδένδρων για κλάδεμα, λίπανση και άρδευση και οι συνιστώμενες σήμερα αντίστοιχες καλλιεργητικές επεμβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή απόδοση και ποιότητα ελαιολάδου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα για την αναγκαιότητα “Οργάνωσης και Επιχειρηματικότητας” για καλύτερη προώθηση και εμπορία του ελαιολάδου που αποτελεί το τελικό στάδιο δικαίωσης όλων των προσπαθειών. Στην ενότητα αυτή καλούνται φορείς του νησιού να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι οποίες και θα συζητηθούν.

Στην ημερίδα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση, τόσο μετά από κάθε ομιλία όσο και συνολικά στο τέλος, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις αλλά και να διατυπώνουν προτάσεις.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η ημερίδα γίνεται στο Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα Γαζίου (Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116), την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 17:00.

zarpanews.gr

One thought on “Ημερίδα στην Κρήτη για την ελαιοκαλλιέργεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

  1. Να δοθει βαση κ στη ποιοτητα του νερου ποτισματος των ελαιοδέντρων στη περιοχη του Αποκορωνα καθως υπάρχουν χωραφια που χρησιμοποιουν υφαλμυρα νερα με συνέπεια την καθυστερηση αναπτυξης των δενδρων…..ας βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοι του Αποκορωνα!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook