Ημέρα ομιλιών στο 6 ο φεστιβάλ Chaniartoon – Το πρόγραμμα για την Πέμπτη

ημέρα-ομιλιών-στο-6-ο-φεστιβάλ-chaniartoon-το-πρ-1526101

Το 6ο Chaniartoon συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του γύρω από την 9η τέχνη, το animation και τις νέες τεχνολογίες καθημερινά.

Αυτήν την Πέμπτη, 15/9/2022, στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης και ώρα 19:00, άνθρωποι κορυφαίοι στο είδος τους θα μας μιλήσουν για την τέχνη της μεταγλώττισης και τις φωνές των παιδικών μας χρόνων, θα μας «αφηγηθούν» για τα κόμικς, θα στήσουν ιστορίες, θα μας μιλήσουν για το μουσικό παραμύθι, θα μάθουμε από πρώτο χέρι για την εικονογράφηση τραγουδιών του αγαπημένου μας Θανάση Παπακωσταντίνου και πολλά άλλα!

Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ομιλίες:

Δημιουργώντας μια εμπειρία μέσα από τα κόμικς (ψηφιακά)

Η δημιουργία και η παραγωγή ενός έργου αφήγησης σήμερα έχει περάσει σε μία πολυτροπική και πολύ-μεσική, συνδυάζει δηλαδή την έκφραση μέσα από διάφορα μέσα. Στόχος της αφήγησης είναι η παροχή εμπειρίας στους αναγνώστες, και ιδιαίτερα μία ενεργητική εμπειρία, με το συνδυασμό διαφόρων καλλιτεχνικών μέσων.

O Billy Prim (μουσικός jazz) και ο Θάνος Κυρατζής (δημιουργός κόμικς) συνδυάζουν τους καλλιτεχνικούς τους τομείς για να παράγουν όχι απλά μία αφήγηση, αλλά μία βαθύτερη εμπειρία στους αναγνώστες/ακροατές του. Στην ομιλία τους θα καλύψουν το πως ο συνδιασμός δύο ή περισσότερων μέσων για τους νέους καλλιτέχνες προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία στο κοινό τους.

• Κοσμοπλασία στα RPG

Η ομάδα Tales of the Wyrd μας ξεναγεί στον κόσμο των RPG. Πώς στήνει κανείς τον κατάλληλο κόσμο για το τα RPG του, και πώς εισάγει τους παίχτες σε αυτόν; Πώς επιλέγουμε το σωστό setting για την ιστορία που έχουμε στο μυαλό μας, και πώς πείθουμε τους παίχτες πως βρίσκονται πραγματικά εκεί; Η ομιλία παρέχει μια σειρά από εργαλεία για να ζωντανέψει κανείς την εμπειρία του στους φανταστικούς κόσμους των παιχνιδιών ρόλων από όλες τις απόψεις.

• Εικονογραφώντας τον Θανάση Παπακωνσταντίνου (ψηφιακά)

Η εικονογράφος Αλέξια Οθωναίου, παρουσιάζει την εικονογράφηση των τραγουδιών του Θανάση Παπακωνσταντίνου «Ο Απροστάτευτος» και δέχεται τις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την δημιουργική διαδικασία.

• Η μουσική στα παιδικά βιβλία

Πως συνδυάζεται το παραμύθι με τη μουσική; Μπορούν να συνυπάρχουν σε μια ιστορία; Ο μουσικός και παραμυθάς Δημήτρης Μπασλάμ, μας ξεναγεί στον κόσμο των μουσικών του παραμυθιών.

• Ήχος και Εικόνα: Ομοιάζουσες Διαφορετικότητες

Η παραγωγή ήχου και η παραγωγή εικόνας έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Το φως και ο ήχος είναι σήματα που τα αισθητήρια όργανα και ο εγκέφαλος μας λαμβάνουν και επεξεργάζονται με παρόμοιους τρόπους. Κατ’ επέκταση, οι φόρμες, το χρώμα, η τοποθέτηση, η οργάνωση, και η μίξη των στοιχείων είναι κοινά ανάμεσα στις τέχνες που αφορούν εικόνα ή ήχο.

Σε αυτή την ομιλία, ο σχεδιαστής ήχου και ιδρυτής της SoundFellas Immersive Audio Labs, Pan Athen, μας παρουσιάζει την παραγωγή ήχου από την πλευρά των ομοιοτήτων που έχει με την παραγωγή εικόνας και παράλληλα μας δίνει τα στοιχεία που συνδέουν τους δυο τομείς στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων με στόχο την συνοχή του τελικού αποτελέσματος.

• Η τέχνης της μεταγλώττισης

Πίσω από τις φωνές των animation υπάρχουν ταλαντούχοι ηθοποιοί. Δύο από αυτός, ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Δημήτρης Σαρλός μας μιλάνε για την τέχνη της μεταγλώτισης μέσα από την προσωπική τους εμπειρία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook