Ηλιούπολη: Πώς η 19χρονη ξέφυγε από τη φρίκη που ζούσε για 8 χρόνια

ηλιούπολη-πώς-η-19χρονη-ξέφυγε-από-τη-φρ-1250201

Εφυγε από το σπίτι της για να γλιτώσει από την πολυετή σεξουαλική κακοποίηση και κατέληξε να εκδίδεται υπό την απειλή βίας.

Τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια πρώτα του πατέρα της και στη συνέχεια ενός αστυνομικού ζούσε για 8 χρόνια μια 19χρονη από την Ηλιούπολη που είχε γίνει έρμαιο των αρρωστημένων ορέξεων των δύο ανδρών. Κατάφερε το Σάββατο να «δραπετεύσει» από το σπίτι του 39χρονου αστυνομικού που την κρατούσε «αιχμάλωτη» για μήνες και να αποκαλύψει στις Αρχές τα όσα είχε ζήσει.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 54χρονου πατέρα και του 39χρονου άνδρα που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα, ενώ αναζητείται και ένα τρίτο πρόσωπο που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του. Σε βάρος των δύο ανδρών, που αρνούνται τις κατηγορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 κακουργήματα και πλημμελήματα. Η υπόθεση προκάλεσε ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε καταγγελίες προχώρησαν οι συνήγοροι της 19χρονης, δηλώνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν τους επέτρεψε να επικοινωνήσουν μαζί της.

Κόλαση

Ηταν μόλις 11 ετών, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς η 19χρονη σήμερα κοπέλα, όταν ο πατέρας της ξεκίνησε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Η κόλαση που ζούσε κράτησε μέχρι και τα 17 της χρόνια, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι της αδυνατώντας να αντέξει άλλο τον εφιάλτη που ζούσε. Ο «Γολγοθάς» της 19χρονης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Για ακόμα μια φορά βρέθηκε «όμηρος», αυτή τη φορά ενός 39χρονου αστυνομικού, ο οποίος με βία και απειλές την κρατούσε «φυλακισμένη» στο σπίτι του και την εξανάγκαζε να εκδίδεται.

Το απόγευμα του Σαββάτου η κοπέλα κατάφερε τελικά να «αποδράσει» από το διαμέρισμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και να ζητήσει βοήθεια από την υπάλληλο ενός καταστήματος της περιοχής. Λίγη ώρα αργότερα προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Ηλιούπολης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Επειτα από πολύωρη κατάθεση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ σήμερα θα υποβληθεί και σε ιατροδικαστική εξέταση.

Είχε… παρελθόν

Ο 39χρονος υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών και πριν από ένα μήνα είχε βγει η απόφαση για αργία με το ερώτημα της απόλυσης. Αιτία οι πολύ συχνές απειλές του αστυνομικού κατά τη ζωής συναδέλφων του για… ασήμαντες και σημαντικές αφορμές. Επειτα από έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν η υπηρεσιακή, αλλά και η αστυνομική του ταυτότητα, για τις οποίες είχε δηλώσει απώλεια. Το πρωί της Κυριακής, φορώντας ένα μπλουζάκι… γνωστής ελληνικής πορνογραφικής εταιρίας, ο 39χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα.

Μικροπολιτική

Το περιστατικό πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, να ασκεί κριτική στους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 19 χρόνων κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη».

Για «χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας ότι «περιστατικά σαν το χθεσινό (σ.σ.: προχθεσινό), με το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας που μάλιστα εποπτεύεται από τον αντιεισαγγελέα Εφετών να κάνει με αποτελεσματικότητα τη δουλειά του για την εξιχνίαση των βαρέων αυτών αδικημάτων, με σεβασμό στο θύμα, από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο, δεν θεωρούνται ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης. Οχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου».

Κατάθεση

Οι συνήγοροι της 19χρονης, που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατήγγειλαν ότι για 12 ώρες έδινε κατάθεση στις Αρχές χωρίς παρουσία δικηγόρου. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και δεκάδες αλληλέγγυοι, αντιδρώντας στη διαχείριση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ανέφερε ότι «από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντος αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, με ανάρτησή του στο facebook, ο δικηγόρος της 19χρονης, Γιάννης Μυκονιάτης, ανέφερε ότι «προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο Α.Τ. Ηλιούπολης με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεσή της αλλά την μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

Σε βάρος των δύο ανδρών, που παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, ασκήθηκε δίωξη μεταξύ άλλων για εμπορία ανθρώπου κατ’ επάγγελμα, εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook