Ηλιόπουλος: Το επιτελικό κράτος είναι μόνο για την επικοινωνία και τις δουλειές για τους λίγους

ηλιόπουλος-το-επιτελικό-κράτος-είναι-1263491

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών «που επί επτά ημέρες κατακαίνε τη χώρα», όσο και για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας την άμεση κατάργηση του νόμου που ψήφισε η ΝΔ επί Κ. Χατζηδάκη κόντρα, μάλιστα, στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με έμφαση στα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, καθώς και την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων.

«Δυστυχώς, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν αφορούσε ποτέ την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και την πραγματική ασφάλεια των πολιτών. Όπως φαίνεται, λειτουργεί μόνο για την επικοινωνία και για να στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς», κατήγγειλε ο ίδιος, μιλώντας «στο Κόκκινο» 105,5 FM. «Ασφάλεια των πολιτών είναι η πρόληψη και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών -όχι οι απολύσεις 5.066 εργαζομένων στη δασοπροστασία γιατί θεώρησε η ΝΔ ότι περισσεύανε. Ούτε οι συνεχείς προσλήψεις ειδικών φρουρών», συνέχισε.

Τόνισε πως «οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην παρούσα συγκυρία αφορούν την άμεση ενίσχυση και στή​ριξη των πληγέντων των πυρκαγιών και την πίεση προς την κυβέρνηση για την ενίσχυση των εναέριων μέσων αντιμετώπισης των πυρκαγιών».

«Σε μια χώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει εξαφανιστεί σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, έχει «καεί» και το δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών. Μια κυβέρνηση που θεωρεί δικαίωμά της να μη δέχεται ερωτήσεις από τον Τύπο είναι μια αυταρχική και φοβισμένη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που στην πρώτη γραμμή δίνουν τη μάχη αυτές τις ώρες, και στους χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Μέσω της κας Γεροβασίλη προτείναμε να υιοθετήσει η βουλή τα δύο ανήλικα τέκνα του αδικοχαμένου εθελοντή πυροσβέστη», είπε στη συνέχεια.

«Η συνολική στάση της κυβέρνησης είναι βαθιά προσβλητική. Είναι πολύ εύκολο κρυμμένος πίσω από μια τηλεοπτική κάμερα ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι τα σπίτια ξαναγίνονται, τα δέντρα θα ξαναβγούν. Υποτιμάει την ανάγκη των ανθρώπων να επιβιώσουν», κατηγόρησε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιφάσεις ανάμεσα στις δηλώσεις του αρχηγού της πυροσβεστικής και του κ. Χαρδαλιά, ο Ν. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «τρομακτικό το γεγονός ότι ο πρώτος μιλούσε για 7-8 εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στην Εύβοια και ο δεύτερος για 17».

«Δεν γίνεται επτά μέρες που καίγεται η χώρα οι κκ Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς να αλληλοσυγχαίρονται, και ο κ. Χαρδαλιάς να μας λέει και ψέματα», τόνισε, ενώ σχολίασε σχετικά και με τις δηλώσεις του κ. Σκέρτσου: «Το μέγεθος της απάτης του αποκαλύπτεται από το ότι σύγκρινε στοιχεία του 2018 -και όχι του 2019- με του 2021. Διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένος να μιλήσει για το διαγωνισμό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εναέρια μέσα. Θα πρέπει να απαντήσει γιατί θεώρησε η ΝΔ ότι περισσεύουν οι 5.066 εργαζόμενοι στη δασοπροστασία και επέλεξε να ακυρώσει τις 500 προσλήψεις στα δασαρχεία αντίστοιχα».

Ο Ν. Ηλιόπουλος κάλεσε ακόμη τον Μ. Χρυσοχοΐδη να απαντήσει και εκείνος για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους του OPEN «από ακροδεξιούς όπως φαίνεται», αλλά και για τις καταγγελίες περί… «πολιτικού μέσου για να προχωρήσει η πυρόσβεση στην Αρκαδία».

Τέλος, σχετικά με τη συνολική στρατηγική της ΝΔ, χαρακτήρισε «εγκληματική την περιβαλλοντική πολιτική της»: «Πριν ο κ. Χατζηδάκης φέρει τα απλήρωτα δεκάωρα στο υπουργείο Εργασίας, έφερε στο υπουργείο Περιβάλλοντος έναν αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ακύρωνε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών, κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να βάλουν χέρι στις εκτάσεις αυτές. Το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησε να αποσυρθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook