Ηλιόπουλος: Μία κυβέρνηση που δε σέβεται τη Δημοκρατία, δε νοιάζεται αν οι πολίτες βγάζουν τον μήνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Για ομερτά και πρακτικές μαφίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία TV», αναφερθείς στο νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

«Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, κάποιος που έχει τεθεί σε καθεστώς επισύνδεσης από την ΕΥΠ, μπορεί να ενημερωθεί γι’ αυτό μετά από τρία χρόνια. Άρα θα πάμε στις εκλογές και ποτέ δεν θα μάθουμε το λόγο για τον οποίο τέθηκε υπό παρακολούθηση ο κ. Ανδρουλάκης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής και νυν αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Αυτό είναι αδιανόητο και από μόνο του δείχνει συγκάλυψη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Προβλέπεται επίσης ότι τα αρχεία με το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων θα καταστρέφονται στο εξάμηνο. Επομένως, δεν θα είναι δυνατό να αξιολογείται τι παρακολούθησε τελικά η ΕΥΠ και αν υπήρχε όντως λόγος εθνικής ασφάλειας, κάτι που επικαλείται η κυβέρνηση στις υποθέσεις που συζητάμε», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η ενημέρωση του πολίτη που έχει τεθεί υπό παρακολούθηση δεν θα γίνεται με αυτόματο τρόπο από την ΑΔΑΕ όπως γινόταν με το προηγούμενο πλαίσιο, αλλά θα γίνεται με απόφαση τριμελούς επιτροπής εκ των οποίων τα δύο μέλη θα είναι από την πλευρά της ΕΥΠ, ο διοικητής και ο εισαγγελέας που υπέγραψε για την παρακολούθηση». «Δηλαδή αυτοί που παρακολούθησαν κάποιον θα είναι σαν να αξιολογούν τον εαυτό τους αν έκαναν καλά ή όχι…», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όλα αυτά, στο πλαίσιο μιας Δημοκρατίας, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης, με ομερτά και με πρακτικές μαφίας», σχολίασε.

Επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει στη Βουλή, υπογράμμισε ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: «εάν υπάρχει έστω και ένα πρόσωπο, από αυτά βρίσκονται στις λίστες παρακολουθήσεων, το οποίο είχε τεθεί και σε καθεστώς επισύνδεσης από την ΕΥΠ και για ποιο λόγο δεν δίνει εντολή στην ΑΔΑΕ να ελέγξει αν σε κάποιο από αυτά τα πρόσωπα είχε γίνει άρση απορρήτου».

«Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί εδώ και τώρα να άρει το απόρρητο, ώστε Κοντολέων και Δημητριάδης να εξηγήσουν για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης αλλά και δημοσιογράφοι, οι κύριοι Κουκάκης και Μαλιχούδης. Μπορούν επίσης να κάνουν “φύλλο και φτερό” την Intellexa και την Krikel οι οποίες εμφανίζονται να έχουν τεράστιο όγκο συναλλαγών μεταξύ τους. Σύμφωνα με την έρευνα του κ. Τέλλογλου, η ΕΥΠ έδωσε 7 εκ. για να αγοράσει το Predator, κάτι που δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση», εξήγησε.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Και δεν γνωρίζουμε κάποιον αθώο να κρύβεται», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το Predator, όλο αυτό το δίκτυο παρακολούθησης, δεν είναι ένα λάθος, είναι μια πρακτική διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Και μια κυβέρνηση που ακολουθεί τέτοιες άθλιες πρακτικές και δεν νοιάζεται για τους κανόνες της Δημοκρατίας, σίγουρα είναι και μια κυβέρνηση που δεν την απασχολεί αν η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση», ανέφερε.

Τέλος, όσον αφορά τις μετεκλογικές εξελίξεις, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «τις εκλογές αυτές εμείς πάμε για να τις κερδίσουμε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πρώτη κάλπη με απλή αναλογική είναι αναγκαία προϋπόθεση για να συγκροτηθεί προοδευτική κυβέρνηση».

news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΦασόλια χάντρες με corned beef και τηγανητά ψωμάκια
Επόμενο άρθροΜε λιγότερα λαμπάκια τα φετινά Χριστούγεννα στον Δήμο Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ