Ηλιόπουλος: «Μαυραγοριτισμός η μη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ»

ηλιόπουλος-μαυραγοριτισμός-η-μη-συν-1181754

«Ο κανόνας στην Ευρώπη λέει ότι όταν έχεις συμπτώματα, όταν έχεις θετικό rapid ή self test, έχεις δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και η κυβέρνηση είναι πολιτικά ένοχη για την υγειονομική τραγωδία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Από τα μέσα Νοέμβρη, η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», επισήμανε. «Από την πλευρά μας, ήδη από τις αρχές Νοέμβρη φωνάζουμε για την εφαρμογή μέτρων, όπως η τηλεργασία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «αν είχε εφαρμοστεί από τότε η τηλεργασία, θα μπορούσε να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στα μέσα μεταφοράς όπου οι πολίτες είναι ο ένας πάνω στον άλλον».

Αναφερθείς στο ζήτημα των τεστ, τόνισε πως «ο κανόνας στην Ευρώπη λέει ότι όταν έχεις συμπτώματα, όταν έχεις θετικό rapid ή self test, έχεις δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό». «Στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό», ανέφερε. «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην προχωρά στη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ, γιατί πρέπει τα διαγνωστικά κέντρα να θησαυρίζουν», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «μαυραγοριτισμό τη στιγμή της πανδημίας».

Αραίωση μαθητών

«Με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές;», σημείωσε ακόμα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «να υπάρξει αραίωση των μαθητών στις τάξεις».

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό, σημείωσε: «ο κ. Μητσοτάκης πρώτα απ’ όλα είναι επικίνδυνος, γιατί είχε στα χέρια του μια μελέτη με υπογραφή Τσιόδρα, του επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μια μελέτη που έλεγε ότι -για την υπό έρευνα περίοδο- το 38,5% των απωλειών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πει χυδαία ψέματα και να φέρει έναν προϋπολογισμό για το ’22, ο οποίος -με βάση τα λόγια του κ. Σκυλακάκη- στηρίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία τελειώνει στις αρχές της χρονιάς!», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης περπατάει μόνος του το τελευταίο μίλι από τον περασμένο Φλεβάρη», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «μόλις πριν 15 μέρες σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ επανέλαβε ότι έχουμε κερδίσει την πανδημία». «Όμως, ήξεραν τι έρχεται, είχαν ενημέρωση από τους επιστήμονες και με τις πολιτικές τους επιλογές, οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την υγειονομική τραγωδία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μέτρα στήριξης

Σχολιάζοντας, τέλος, τα σημερινά μέτρα, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στην πραγματικότητα κάνει lockdown, χωρίς μέτρα οικονομικής στήριξης». «Στην εστίαση, σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο, όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν και μέτρα οικονομικής στήριξης», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook