Ηλιόπουλος: Η λέξη «πλιάτσικο» δεν χωρά πια να περιγράψει αυτό που κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη

ηλιόπουλος-η-λέξη-πλιάτσικο-δεν-χωρ-1181754

«Η λέξη πλιάτσικο είναι πλέον μικρή για να περιγράψει αυτό που κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη στη χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Αναφερθείς στα δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, υπογράμμισε: «τι δικαιοσύνη υπάρχει σε μία χώρα στην οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεχνάει να δηλώσει στο πόθεν έσχες μία εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του, μια εταιρεία που φέρεται μάλιστα να έχει σχέσεις με συμφέροντα του κ. Πάτση».

«Η εταιρεία δηλώθηκε εκ των υστέρων στο πόθεν έσχες, αφού ο κ. Τσιάρας είχε πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη», είπε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συγκληθεί η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής «για να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά».

«Όσον αφορά τον κ. Πάτση, δεν γίνεται από τη ΝΔ να ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν και ότι τα έμαθαν τις τελευταίες μέρες. Εδώ και καιρό υπήρχαν δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές έρευνες σχετικές με την υπόθεση, υπήρχε καταγγελία από το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη στην επιτροπή πόθεν έσχες, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εταιρείες του κ. Πάτση και στην εταιρεία στην οποία συμμετείχε η σύζυγος του κ. Τσιάρα», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Υπάρχει ένα μοτίβο από ένα πολιτικό προσωπικό που λειτουργεί σαν σμήνος από ακρίδες και λεηλατεί την κοινωνία. Αυτό το μοτίβο πρέπει να τελειώνει και μόνο οι πολίτες μπορούν να βάλουν τέλος», τόνισε.

«Νέα Δημοκρατία σημαίνει ρεκόρ απευθείας αναθέσεων ύψους δισ. ευρώ και κλειστών διαγωνισμών, σημαίνει μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη διαφορετικών βαθμίδων να συμμετέχουν σε αυτό το πλιάτσικο», είπε και πρόσθεσε: «είδαμε την υπεύθυνη του μητρώου στελεχών της ΝΔ, δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, να έχει πάρει 400.000 ευρώ από ΕΡΤ, ΕΛΤΑ και ΑΔΜΗΕ».

Σχολιάζοντας τις ευθύνες που αναδεικνύονται για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, επισήμανε: «ο κ. Πάτσης πήρε 1 εκ. σε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ». «Δεν υπάρχει περίπτωση ένας δημόσιος οργανισμός να έδινε από μόνος του 1 εκ. ευρώ απευθείας αναθέσεις σε έναν δικηγόρο, ο οποίος είναι κυβερνητικός βουλευτής. Αυτό είναι ο ορισμός της πολιτικής διαπλοκής κι όταν υπάρχει πολιτική διαπλοκή υπάρχει και πολιτικό κέντρο. Τα ΕΛΤΑ έχουν εποπτεύοντα υπουργό τον κ. Πιερρακάκη», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από εκεί και πέρα αν ο κ. Οικονόμου θέλει να καταλογίσει ευθύνες και στον κ. Σταϊκούρα είναι άλλο ζήτημα, δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά τους. Είναι ζήτημα της κυβέρνησης να αποφασίσει ποιος είναι ο “αυτοφωράκιας”. Αλλά δεν θα μας βγάλουν τρελούς ότι κυβερνητικός βουλευτής πήρε απευθείας ανάθεση 1 εκ. ευρώ χωρίς πολιτική παρέμβαση», ανέφερε.

Εξηγώντας γιατί ενώ η ΝΔ γνώριζε τις δραστηριότητες του Ανδρέα Πάτση εδώ και καιρό, προχώρησε τώρα στη διαγραφή του, υπογράμμισε ότι η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια είναι πλέον εκρηκτική. «Τη φετινή χρονιά έχουμε πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς, τριπλασιασμός σε σχέση με πέρσι, είμαστε στα επίπεδα του 2008.

Ταυτόχρονα, ούτε 3 στις 100 αιτήσεις για τον εξωδικαστικό δεν γίνονται δεκτές, το ιδιωτικό χρέος διογκώνεται -8 δισ. πιο πάνω στην εφορία σε σχέση με το ’19 και 8 δισ. πιο πάνω στον ΕΦΚΑ σε σχέση με το ‘19», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «γι’ αυτό φοβήθηκε ο κ. Σταϊκούρας να φέρει την τροπολογία για τους servicers, για τις εταιρείες που εκπροσωπούν funds, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου ότι οι servicers δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς».

«Το κρίσιμο είναι να μιλήσουμε για ένα διαφορετικό πτωχευτικό κώδικα, για ένα διαφορετικό πλαίσιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους. Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε χειρότερο πτωχευτικό από αυτόν που είχε προτείνει το ΔΝΤ την περίοδο της χρεοκοπίας. Δεν γίνεται σήμερα που δεν είμαστε σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, να μην υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», δήλωσε και είπε: «όλα αυτά είναι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ίδιο τρόπο δουλεύει πάντα για τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, υπογράμμισε: «η σημερινή συνάντηση δεν μας έδωσε τίποτα καινούριο, ούτε στα ευρωπαϊκά θέματα της ενέργειας, ούτε στα ζητήματα αλληλεγγύης σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά».

Καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ψεύτικη αισιοδοξία, σημείωσε: «στα ενεργειακά, η Γερμανία δεν δέχεται ούτε ένα κοινό σχήμα δανεισμού για το σημερινό ενεργειακό κόστος ούτε καν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου». «Αλλά και στα ελληνοτουρκικά, από τη σημερινή συνάντηση δεν προκύπτει καμία αισιοδοξία.

Ο κ. Σολτς έκανε μια άνευρη δήλωση για την κυριαρχία της χώρας. Τι γίνεται όμως με τα κυριαρχικά δικαιώματα;», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και συνέχισε: «όταν έχουμε τουρκικά πλοία στα 6,5 ναυτικά μίλια υπάρχει θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων, εκτός κι αν η κυβερνητική γραμμή είναι πλέον αυτά που είπε ο κ. Συρίγος ότι δεν έχει νόημα να ζητάμε κυρώσεις για την Τουρκία γιατί δεν κάνουν κάτι παράνομο».

«Όμως η παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία υπάρχει, ενώ σε ακόμα μία σύσκεψη για το λιβυκό ζήτημα η Ελλάδα δεν είναι στις χώρες που θα προσκληθούν», πρόσθεσε. «Η Τουρκία παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα και για αυτό χρειάζεται να διεκδικήσουμε την εφαρμογή κυρώσεων με ορίζοντα το διεθνές δικαστήριο της Χάγης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του πρωθυπουργού στα γερμανικά τεθωρακισμένα, τόνισε: «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας, νομίζω ότι δεν είναι μια καλή περίοδος να λέει ο πρωθυπουργός ότι φεύγει οπλισμός από τα νησιά».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook