Ίλιον: Στο πλευρό του 12χρονου μαθητή με τη φούστα και οι γονείς του σχολείου

ίλιον-στο-πλευρό-του-12χρονου-μαθητή-με-1373055

Την στήριξή τους στον 12χρονο μαθητή που δέχτηκε προσβολές από καθηγητή, καθώς επέλεξε να φορέσει φούστα στο σχολείο του. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το θέμα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί με πιο επιστημονικό τρόπο.

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου στο διαδίκτυο από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και έχει αναρτηθεί στο mousikoiliou.wordpress.com:

«Σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ιλίου δηλώνει τα ακόλουθα:

”Καταδικάζουμε συμπεριφορές ή δράσεις που διαχωρίζουν, απομονώνουν ή στοχοποιούν οποιονδήποτε άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον μαθητή. Η σχολική κοινότητα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά και με επιστημονικό τρόπο τέτοια ζητήματα αν ικανοποιούνταν ένα από τα πάγια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος, η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών πλήρους ωραρίου με μόνιμη θέση στις σχολικές μονάδες. Αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθεί να τα διαχειριστεί με την νομοθετημένη επιβολή αντιδραστικών εσωτερικών κανονισμών.

Οι γονείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας για την ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία, για τον δίκαιο κόσμο που διεκδικούν”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook