Ηλικιωμένη έπεσε θύμα κλοπής – «Δεν μου άφησαν ευρώ ούτε για ψωμί»

ηλικιωμένη-έπεσε-θύμα-κλοπής-δεν-μ-1645060

Θύμα κλοπής έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Βόλο. Το μεσημέρι της Τρίτης μια 48χρονη με την συνεργό της χτύπησαν την πόρτα της ηλικιωμένης και ήθελαν να της πουλήσουν κάλτσες.

Μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και τη στιγμή που η μία απασχολούσε την ηλικιωμένη, η άλλη άρπαξε από την κρεβατοκάμαρα το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ καθώς και διάφορα κοσμήματα (σταυρούς, χρυσά δαχτυλίδια κ.α.).

Η 48χρονη συνελήφθη σύμφωνα με το gegonota.news και σε βάρος της όπως και εναντίον της συνεργού, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Πώς έγινε η κλοπή

Η ηλικιωμένη που έπεσε θύμα της κλοπής, έκρυβε σπίτι της 10.000 ευρώ και πολλά κοσμήματα καθώς πριν μετακομίσει στον Βόλο διατηρούσε με τον σύζυγό της κοσμηματοπωλείο στην Κοζάνη και όταν συνταξιοδοτήθηκαν έκρυψαν το εμπόρευμα σπίτι τους.

Στην ηλικιωμένη οι γυναίκες φάνηκαν ευγενικές και όπως είπε σπάνια ανοίγει την πόρτα της σε άλλους ανθρώπους. Την ώρα που η μία της έδειχνε ένα σεντόνι και σκέπαζε με αυτό την οπτική επαφή με την κρεβατοκάμαρα , η συνεργός «ξάφριζε» ό, τι έβρισκε. Όπως φάνηκε πάντως στην ηλικιωμένη την είχαν «στημένη» καθώς γνώριζαν τι έκρυβε στο σπίτι. Όσο την απασχολούσαν και ταυτόχρονα την έκλεβαν , μέσα στο σπίτι ήταν και η αδελφή της ηλικιωμένης που είχε κατέβει για επίσκεψη από την Πορταριά, αλλά βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.

Μόλις έφυγαν, οι δύο αδελφές διαπίστωσαν πως κοσμήματα και χρήματα είχαν κάνει… φτερά. Την επόμενη ημέρα στο σπίτι της ηλικιωμένης πήγε με μια φωτογραφία από την κάμερα του φαρμακείου, ο φαρμακοποιός της γειτονιάς. Την έδειξε στο θύμα και εκείνη αναγνώρισε μια από τις δύο γυναίκες που την έκλεψαν. Πήγαν στην αστυνομία η οποία την επόμενη ημέρα  εντόπισε από τη φωτογραφία την 48χρονη να περιφέρεται πουλώντας κάλτσες στο κέντρο του Βόλου και την συνέλαβαν.

Η ηλικιωμένη αναγνώρισε όχι μόνο το πρόσωπό της αλλά και την κόκκινη τσάντα που είχε το εμπόρευμα. Τα χρήματα, τα κοσμήματα αλλά και η συνεργός δεν βρέθηκαν όμως πουθενά.

«Δεν μου άφησαν τίποτα , πήρα δανεικά για ψωμί. Κρατούσα τα χρήματα μιας μεταβίβασης που ήθελα να κάνω και όλες τις οικονομίες από τη σύνταξή μου», είπε το θύμα.

Χθες η δράστις οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και αρνήθηκε τα πάντα. Μάλιστα, κατέθεσε υπέρ της και ο γείτονάς της που δήλωσε στο δικαστήριο πως την ώρα που φέρεται να έγινε η κλοπή, εκείνος την είδε να βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της και να ψήνει ψάρια , ενώ μίλησαν για αρκετή ώρα. Ο συνήγορος της 48χρονης είπε πως η ηλικιωμένη μπέρδεψε πρόσωπα και καταστάσεις λέγοντας πως η πελάτισσά του είναι μια γυναίκα με παιδιά και εγγόνια, που δεν κλέβει για να ζήσει αλλά πουλά προϊόντα σπανίως για να συμπληρώσει το εισόδημά της , ενώ η οικογένειά της νοικιάζει κτήματα με ελιές και εμπορεύεται λάδι. Απέδωσε την κλοπή σε συμμορίες που «χτυπάνε» σε σπίτια ηλικιωμένων και επέμεινε πως πρόκειται για παρεξήγηση. Το δικαστήριο επέβαλε στην 48χρονη ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και εκτίμησε πως η κλοπή έγινε με βάση συγκεκριμένο σχέδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook