Ηλίας Καραπατάκης: Τραγική η κατάσταση στον χώρο των ταξί στα Χανιά – Το αυτοκίνητο μίας βάρδιας βγάζει το πολύ ένα 20άρικο την ημέρα

ηλίας-καραπατάκης-τραγική-η-κατάστασ-1033250

Επιφυλακτικός για την πορεία εξόδου της χώρας από την καραντίνα παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ταξί του Νομού Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στον SUPER FM 89.6 στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά.

Όπως δήλωσε, η δουλειά στον κλάδο έχει πέσει πάνω από 90%, αφού από τα 225 αυτοκίνητα στο Δήμο Χανίων δουλεύουν 40 το πρωί και το πολύ 10 το βράδυ: «ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, οι περισσότερες κούρσες είναι για γιατρούς και νοσοκομείο. Το αυτοκίνητο μίας βάρδιας βγάζει το πολύ ένα 20άρικο την ημέρα, ενώ μπορεί να υπάρχει αναμονή 4 και 6 ώρες από την μία κούρσα στην άλλη.»

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας που αναμένεται να υιοθετηθούν στα ταξί, επισήμανε οτι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας βρίσκονται σε επικοινωνία με βιοτεχνία για κατασκευές προστασίας, όμως κάτι τέτοιο δεν πήρε έγκριση λόγω της ασφάλειας των πίσω επιβατών:

«Γίνεται προσπάθεια για άδεια σε ένα εύκαμπτο υλικό με μια προαιρετική τροπολογία. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν κάνει ιδιότυπες πατέντες. Το κόστος ξεκινάει από 40 μέχρι και 240 ευρώ, όμως περιμένουμε προσφορές και έγκριση από το υπουργείο. Είναι παράνομο να υπάρχει τέτοια κατασκευή και πρέπει να υπάρχει ανάλογη έγκριση από το μηχανολογικό για την πρόσθετη τοποθέτηση στο εσωτερικό.»

Τέλος, εξέφρασε την αγωνία του για την καλοκαιρινή σεζόν, τόσο για τον κλάδο των ταξί, όσο και το σύνολο των εργαζομένων και επιχειρήσεων:

«Η διαταγή μέχρι 31 Μαΐου είναι ένας επιβάτης ανά διαδρομή και ακόμη ένας εφόσον υπάρχει χαρτί γιατρού και χρειάζεται συνοδός. Με την άρση των μέτρων θα παίρνουμε μέχρι δύο άτομα από διαδρομή, όμως είναι γελοίο να πρέπει να παίρνει μία οικογένεια δύο χωριστά ταξί. Θα χρειαστεί χρόνος, πρέπει να γίνει γνωστό πως και με τι καθεστώς θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης, όμως η εκτίμησή μου είναι οτι η σεζόν είναι σχεδόν χαμένη φέτος..»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ηλίας Καραπατάκης: Τραγική η κατάσταση στον χώρο των ταξί στα Χανιά – Το αυτοκίνητο μίας βάρδιας βγάζει το πολύ ένα 20άρικο την ημέρα

  1. Πάντως τα 20 ευρώ τη μέρα, δηλαδή 600 το μήνα δε πρέπει να απέχει και πολύ από τα ποσά που δηλώνονται ως καθαρό εισόδημα.

  2. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ,ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ, ΑΠΟ ΚΑΠΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ…ΑΥΗΤΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ,ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ,ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΤΑΙΝΕΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ…ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook