Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις για τα αναδρομικά μισθωτών και συνταξιούχων

ηλεκτρονικά-οι-δηλώσεις-για-τα-αναδρο-894919

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι οι οποίοι εντός του 2018 έλαβαν αναδρομικά ποσά για τα προηγούμενα έτη μπορούν πλέον να τα δηλώσουν ηλεκτρονικά στην Εφορία.

Η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων αναδρομικών για τα φορολογικά έτη 2015, 2016 και 2017 για τα οποία οι βεβαιώσεις αποδοχών εκδόθηκαν μέσα στο 2019 είναι πλέον διαθέσιμη.

Με την δυνατότητα που πλέον δίδεται, απλήρωτοι εργαζόμενοι ή και συνταξιούχοι που μέσα στο 2018 πληρώθηκαν οφειλόμενα αναδρομικά για τα προηγούμενα έτη, δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να υποβάλουν χειρόγραφα τροποποιητικές δηλώσεις στις ΔΟΥ, αλλά θα τις καταθέσουν ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet. Μετά την υποβολή τους, θα εκδοθεί αυτομάτως και το εκκαθαριστικό με την ταυτότητα οφειλής που ακολουθεί το νέο ποσόν πρόσθετου φόρου το οποίο καλούνται να πληρώσουν.

Την ίδια ώρα μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται καθημερινά και πλέον ξεπερνούν συνολικά τα 5 εκατομμύρια οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν ως τώρα.

Απομένουν όμως ακόμη τουλάχιστον 1,3 εκατ. δηλώσεις που δεν έχουν ακόμα υποβληθεί, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πρέπει να υποβάλλονται περί τις 120.000 δηλώσεις ημερησίως κατά μέσο όρο –ύψος όμως στο οποίο μόλις χτες φαίνεται πως για πρώτη φορά έφτασαν από τον Μάρτιο που άνοιξε το σύστημα. Στην επιτάχυνση υποβολής των δηλώσεων ενδεχομένως συνέβαλε και η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών κυρίου Απόστολου Βεσυρόπουλου που ξεκαθάρισε πως δεν σχεδιάζει να ανακοινώσει παράταση στη διορία που λήγει 29 του μηνός, βάζοντας τέλος στην προεκλογική και μετεκλογική χαλάρωση.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook