Ηλεκτρικές συσκευές: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση – Ποιοι κερδίζουν έως 50% για την αγορά καινούριων

ηλεκτρικές-συσκευές-ανοίγουν-αύριο-ο-1043612

Ανοίγει αύριο Τρίτη (21/06) η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο παρέχει επιδοτήσεις από 30% έως 50% για την αγορά καινούριων.

Το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, δηλαδή των συσκευών που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

Για να διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται εύκολα και χωρίς δικαιολογητικά

Το πληροφοριακό σύστημα σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Οι αιτήσεις ξεκινούν από αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου και η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως και τις 5 Ιουλίου.

Το μόνο που θα χρειαστεί ο ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί του TAXISnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας με πρόσθετη μοριοδότηση για μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί ( θα πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα).

Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας είναι η διασφάλιση της ανακύκλωσης, με ευθύνη του εμπόρου, της παλιάς συσκευής η οποία θα σημαίνεται με ειδικό κωδικό QR code όπως και η διασφάλιση τοποθέτησης καινούργιας συσκευής υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 200.000 νοικοκυριά και θα ανακυκλωθούν περισσότερες από 380.000 συσκευές.

Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας για κάθε νοικοκυριό εκτιμάται στις 1.000 KWh τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό με μεσαία κατανάλωση, έως και 5.000 KWh τον χρόνο, αναμένεται να πετύχει έως και 25% εξοικονόμηση ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook