Ικαρία: «Ο φιλαράκος της τη σκότωσε, παιδιά, μην κρυβόμαστε»

ικαρία-ο-φιλαράκος-της-τη-σκότωσε-παι-905735

Το ‘χουμε κι αυτό στο αίμα μας: ειδικοί σε όλα! Πάντοτε, όμως, ακολουθούντες την επικαιρότητα.

Έγινε σεισμός; Το ίδιο μεσημέρι σε όλα τα καφενεία, στις καφετέριες, στις μαδημένες ξαπλώστρες των παραλιών, στα σούπερ μάρκετ, στα διαλείμματα των θερινών κινηματογράφων, όλοι «σεισμολόγοι»!

Έπιασε φωτιά; Από όλους θα ακούσεις απόψεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και κάποιος από τους πολλούς θα έχει και προτάσεις για την αντιμετώπισή των πυρκαγιών και εσύ τον ακούς με δέος, λες και απέναντί σου βρίσκεται έμπειρος πυραγός!

Έχουμε τρομοκρατική ενέργεια στη Γαλλία; Εκτός από το προφίλ στο facebook, που σ’ ένα βράδυ έγινε τρικολόρ και «je suis paris», παρουσιάζουμε και λύσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Όχι παίζουμε!

Μεσούντος ενός αμφιλεγόμενου Αυγούστου, το ενδιαφέρον των ειδήσεων μονοπώλησε η εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία. Ε, όλοι πια έγιναν επιθεωρητές Κλουζό…Άκουγες την κάθε πιθανή έως απίθανη εκδοχή για την άτυχη Αγγλίδα. Από το ότι «δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της και προσπαθούν να το καλύψουν», μέχρι πως «πήρε το πρώτο πλοίο κι εξαφανίστηκε για να αλλάξει τη ζωή της»!

Και οι υπερβολές, που θεριεύουν μ΄ένα μπουκάλι παγωμένη μπύρα και αγγίζουν τα σύννεφα με δυο, δεν καταλαγιάζουν ποτέ, ούτε με καύσωνες, ούτε με κρύα. Και κάτι τέτοια θέματα εξαφανίσεων, σορών που ανακαλύπτονται σε πλήρη αποσύνθεση, απαγωγών, ειδεχθών εγκλημάτων, συνθέτουν το σκηνικό, με το οποίο οι περισσότεροι γοητεύονται: αυτό της δολοπλοκίας, της πλεκτάνης.

«Ο φιλαράκος της τη σκότωσε, παιδιά, μην κρυβόμαστε. Τη σκότωσε και την έκρυψε κάπου», ήταν η εύκολη προσέγγιση στην τραγωδία, πριν ανασυρθεί νεκρή η άτυχη αστροφυσικός από τη δύσβατη χαράδρα.

Μετά;

«Βρε, κάτι μου μυρίζει εμένα, αφού η καμαριέρα είχε ακούσει καυγά. Και το αίμα στο δωμάτιο; Ε, το αίμα;»

Μα, ο ιατροδικαστής…

«Ποιος ιατροδικαστής; Όλοι στο κόλπο είναι!»

Και γινόμαστε ιατροδικαστές και ντετέκτιβ και διασώστες και γιατροί, όλα, όμως, από μακριά και εκ του ασφαλούς. Κι όταν ολόκληρη η θεωρία των «ειδημόνων» ανατρέπεται, υπάρχει η απάντηση: «Ε, δεν είμαι και ειδικός, εκείνοι ξέρουν καλύτερα», λένε και περνούν στο επόμενο θέμα.

«Να σου πω για το άσυλο των πανεπιστημίων…». Κι ας έχουν δει το Πανεπιστήμιο στα κλεφτά, όταν απ’ τη γωνία του αγοράζουν καλαμπόκι…

Νίκος Τζιανίδης – ethnos.gr 

One thought on “Ικαρία: «Ο φιλαράκος της τη σκότωσε, παιδιά, μην κρυβόμαστε»

  1. Και εσύ το επιβεβαιώνεις κάνοντας το ίδιο που γράφεις.
    Τους εχωσες όλους σε ένα τσουβάλι ψυχαναλυσες ένα ολόκληρο έθνος σε μια σελίδα.
    Μα ποιος είσαι ρε μάγκα! Όλα τα ξέρεις;-)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook